Kell egy jó hír? A Sberbank fizet, mint a katonatiszt!

Manapság kirívó örömhír, ha azt halljuk “kerítésen belül”, hogy valami úgy megy, ahogy demokráciákban bevett szokás. A pénteki nap híre, hogy a Sberbank kifizette, vagy éppen a napokban utalja vissza a náluk elhelyezett betétesek pénzét.

Emlékeznek?

8 hónappal ezelőtt írtunk először arról, hogy az európai szanálási hatóság végelszámolást indított a magyar Sberbank anyavállalatánál, az osztrák Sberbank Europe AG-nál. A Sberbank Magyarország Zrt. súlyos likviditási és tőkehelyzete miatt az MNB is visszavonta a hazai hitelintézet tevékenységi engedélyét és elrendelte annak végelszámolását. Az Országos Betétbiztosítási Alap 10 napon belül 100 ezer euróig helytáll valamennyi jogosult ügyfél betéti követeléséért.

a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is visszavonta a hazai hitelintézet tevékenységi engedélyét és elrendelte annak végelszámolását.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Elégedett ügyfelek…

Bankcsőd esetén ritkán találkozni boldog emberekkel. A Telex.hu-nak az elmúlt napokban többen is jelezték, hogy kedvező fejlemények történtek,

Ha minden panaszommal jelentkeztem, úgy korrekt, ha nemcsak a rossz híreket, de a jó hírt is jelzem, visszakaptam a pénzemet.

– telefonált egyikük.

Természetesen azt nem tudhatjuk, hogy mindenki megkapta-e már a pénzét, de a számlaegyeztetéseken megadott számlaszámra a hét első felében már külön értesítés nélkül elkezdték utalni a pénzt.

A Sberbank Magyarország utalta az összeget és a PSFN fog határozatot kiadni

– mesélték az olvasók.

Akik rosszul jártak….

Voltak olyanok, akik, ha adódott lehetőségük, eladták a követelésüket, vagyis ha valaki például 50 százalékos áron talált vevőt a 100 millió forintos követelésére, akkor ő azonnal 50 millió forinthoz jutott, de most szívhatja a fogát, mert a másik 50 is megmaradt volna.