Sorting by

×

Kellene oda valaki a miniszterelnök mellé a harmadik elemiből is, aki tud osztani-szorozni!

Jó, a járvány elleni Operatív Törzs tele van rendőrökkel, már megszoktuk. De kellene oda valaki a harmadik elemiből is, aki tud osztani-szorozni. Nem is annyira a Törzsbe, (az agy elvégre nem a törzsben, hanem a fejben kell, hogy legyen), hanem a miniszterelnök mellé. Aki péntek reggel a rádióban büszkén jelentette be, hogy az Operatív Törzzsel olyan jól előkészítettek mindent, hogy akár egy-két nap alatt be tudják oltani az egész országot. Az oltáshoz már csak oltás nincs, vagyis vakcina, azaz nincs harang, de nemsokára lesz, és akkor lehet harangozni.

Illetve oltakozni

Próbáltam kiszámolni ezt az egy-két napot.

Merkely doktor, aki, ha lehet, egy picit még a miniszterelnöknél is jobban ért az ilyesmihez, azt mondja, az oltás után legalább fél órát várakozni kell az oltóhelyen, figyelvén, nincs-e váratlan mellékhatás. Nyilván elkülönítve, hiszen járvány van.

Azt is elmondta, mindegyik vakcina más mechanizmus alapján hat. Nem egészen mindegy tehát, kinek mit adnak be. Vagyis nagyon alaposan el kell végezni a szükséges adminisztrációt, kikérdezést is.

Akárhogy számolom, lehetetlen, hogy így egy nap alatt egy orvos vagy legalább egészségügyi szakdolgozó 20 páciensnél többet oltson., még ha vannak párhuzamos szakaszok is, és ha van is mellette egy nem egészségügyi képesítésű segítség is az adminisztrációhoz.

Ez, ha tényleg egyetlen napon látnák el az egész országot, nagyon durván egyszerre 400-500.000 közötti egészségügyi dolgozót igényelne. Mellette ugyanennyi nem szakképzett segítséget. Két napot szánva a feladatra mindkettőből egyszerre 200-250.000-et.

Na most a statisztikák szerint van kb. 34.000 orvosunk, és őket is beszámítva kb. 122.000 egészségügyi dolgozónk

De ha mind oltani mennek, (nem mehetnek), akkor senki sem maradna a kórházi ágyak mellett, a rendelőkben, ki kellene kapcsolni a lélegeztető gépeket, leállítani a mentőt és a szüléseket.
Akárhogy nézem, ez az egy-két nap sehogy sem jön ki, ha csak családilag be nem oltjuk egymást.

“Te engemet, én tégedet, virágom, virágom…”

Miért, volt már egy ember, aki magát műtötte meg!

Az is lehet persze, úgy számolnak, minden rábeszélés ellenére csak az emberek negyede kér oltást. Vagy annyi se. Persze, nem direkt csinálják, de a végeredmény tényleg az, hogy az össze-vissza beszéddel sikerült egyre többekben bizalmatlanságot kelteni a vakcinák és általában minden iránt, amit a kormány a járványról mond.

És így legalább a miniszterelnöknek mégis igaza lesz a számításaiban. Végül is, van ennél fontosabb?

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.