Kellet ez nekünk?-Tömeges felmondások, leállások az egészségügyben - Városi Kurír

Sorting by

×

Kellet ez nekünk?-Tömeges felmondások, leállások az egészségügyben

Az egészségügyi jogviszony bevezetésének első napján leállt az abai szakrendelő és a budapesti Szent Imre Kórházban is rengetegen felálltak – értesült a hvg.hu. Márciussal jelentős változások léptek életbe az egészségügyben: végső határidőként hétfő éjfélig kellett aláírniuk az egészségügyi dolgozóknak azt a szerződést, amellyel maradhatnak a közellátásban, feltéve, ha akarnak.

Hirdetés

Mi lekapcsoltuk a villanyt!

A pótlékok és ügyeleti díjak miatt az utolsó percig huzakodtak, több helyen komplett osztályok fenyegettek felmondással – emlékeztet a portál. A budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályának dolgozói közül tizenheten egy közös képpel búcsúztak el. Anélkül, hogy bővebben részletezték volna, a Facebookon azt írták:

“Mi lekapcsoltuk a villanyt!”

varosikurir korhaz

Szakrendelő húzza le a rolót, leállás Fejér megyében

A törvény szerint március 1-től be kell zárni az abai szakrendelőt, mert a kisebbségi tulajdonosok megtiltották az igazgató egészségügyi szolgálati jogviszonyának létrehozását – közölte hétfő délelőtt Aba Város Önkormányzata. A közlemény szerint a szakrendelő vezetője az azt működtető gazdasági társaság ügyvezetőjeként megbízási jogviszonyban látta el a tevékenységét, ezt kellett volna egészségügyi szolgálati jogviszonyba átfordítani.

leáll, felhívás

Mivel az igazgató ilyen jogviszonya nem tudott létrejönni, vezető nélkül maradt a szakrendelő, amelynek működése így hétfőtől szünetel. Mint kiderül, összeférhetetlenségi vita van a háttérben: a szakrendelő ügyvezető igazgatója Aba polgármesterének hozzátartozója. A poszt alapján ez a vita lehet a hátterében annak, hogy a szakrendelő kisebbségi önkormányzati tulajdonosai megakadályozták, hogy az igazgató aláírja az egészségügyi szolgálati jogviszonyra vonatkozó munkaszerződést.

Mind-e közben az ország a pandémia rémével küzd, erre tessék gombot varrni, ahogy pesten mondanák.

Kapcsolódó

leáll, figyelmeztetés

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.