Keráli látogatás Bolhavégen - Városi Kurír

Sorting by

×

Keráli látogatás Bolhavégen

Miután a kerál kedden megszemlélte birodalma aranytartalékát este megtekintette Taljánország és Hispánia nemes összecsapását. A dicső lovagi torna kezdetén a herold felsorolta a részt vevő lovagokat, megmagyarázta címereiket, s bemutatta a lelátókon ülő hölgyeket és urakat.

Hirdetés

Alvás előtt, alvás után

A párharc csak az utolsó talján és hispán lovag összecsapásán dőlt el, végül a vesztes asztúriai lovag átadta a győztesnek fegyvereit és páncélját. A taljánok pedig örömünnepet tartottak az örök város minden utcáján és terein.

A kerál így csak hajnalban tért nyugovóra, ám a dormitórium magányában mindössze négy óra alvást engedett magának. Hajnalban ismét tettre kész volt, rögtön hívatta Havas fegyverhordozóját és utasítást adott, hogy álljon elő a lefüggönyözött fekete hintó. Még reggelizni sem volt ideje a jóságos kerálnak, a dragonyosokkal rögtön Bolhavégre hajtatott, hogy ott egy röpiratokkal, rézkarcokkal, papirusszal és pergamenekkel kereskedőt látogasson meg. A kerál nem árult zsákbamacskát rögtön ráparancsolt a kereskedőre, hogy adja elő, akár a pult alól is azokat az írásokat, amikben gyalázzák a királyságot vagy egyenesen felségsértést követnek el. Őfelsége azt is elmondta, hogy van ez a hontalan Soros, aki őt már megint pellengérre állította. Azt állítván, hogy az ő birodalmában nem szabad a szó.

A “Plebsz Szava”

A kereskedő óriási szerencséje volt, hogy az Udvari Harsona összes idei száma ki volt téve az olvasók elé, majd előkerültek a valódi szamizdatok. A “Plebsz Szava” még kesztyűs kézzel bánt a kamarillával, ám egy bizonyos “Havas Kalucsni” már nevetség tárgyává tette magát a kincstárnokot, a kancellárt és a pohárnokot is. Ezeken még jól elnevetgélt a kerál, ám amikor az apjának a 60pusztai építkezéséhez ért, égtelen haragra gerjedt és megfogadta az összes “Havas Kalucsnit” be fogja zúzni, sőt a főszerkesztőt kerékbe fogja törni.

Végezetül a kerál még kért egy “fekete levest” csak úgy mezítlábasan, majd elhajtott a dragonyosokkal.

Bolhavégen azóta is találgatják, hogy miért pont hozzájuk ereszkedett le a nagy kerál. Ám nem tudták megfejteni ezt a rejtélyt…

Már csak az a kérdés: csütörtökön hol fog feltűnni az álruhás kerál?

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.