Kerekesszékes vívó Eb: három éremmel kezdett a magyar csapat

Mező Boglárka a női kard B kategóriájának egyéni versenyében ezüstérmet nyert, míg Osváth Richárd férfi tőr, Veres Amarilla pedig női párbajtőr A kategóriában bronzot szerzett az olaszországi Terniben zajló kerekesszékes vívó Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Mező Boglárka mindenkit meglepett teljesítményével. A csoportból három győzelemmel és két vereséggel került a főtáblára, amelyen előbb két ukránt győzött le, majd az elődöntőben a világranglista-vezető grúz Irma Kecurijanit verte 15-13-ra. A fináléban aztán a szintén ukrán Olena Fedotával már nem bírt, így ezüstérmesként zárt.

Férfi tőrben Osváth Richárd esélyeshez méltóan menetelt a legjobb négyig. A csoportban nem veszített asszót, majd a kieséses szakaszban is sima győzelmeket aratott. A négy között aztán 8-3-ra is vezetett, ám az orosz Fegyajev változtatott addigi taktikáján, amelyre a magyar nem tudott reagálni, és kikapott, amivel harmadik lett.

Női párbajtőrben Veres Amarilla a világbajnoki címvédő Krajnyák Zsuzsannával került össze a negyeddöntőben, és 15-12-re győzött. Az elődöntőben viszont 15-10-re kikapott az orosz Julija Majától.

Veres Amarilla és Krajnyák Zsuzsanna

Kerekesszékes Európa-bajnokság, Terni.

Férfi tőr egyéni, A kategória, 23 induló. Végeredmény: 1. Fegyajev (orosz), 2. nagajev (orosz), 3. Osváth Richárd (edző: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) és Betti (olasz), …23. Zsolnai Sándor.

Elődöntő: Osváth-Fegyajev 10:15.

Férfi tőr egyéni, B kategória, 17 induló. Végeredmény: 1. Cima (olasz), 2. Gaworski (lengyel), 3. Coutya (brit) és Kamalov (orosz), …13. Gergely István.

Női párbajtőr egyéni, A kategória, 20 induló. Végeredmény: 1. Maja (orosz), 2. Breus (ukrán), 3. Veres  Amarillla (edző: Kovács Iván) és Jevdokimova (orosz), 5. Krajnyák Zsuzsanna (edző: Feczer Viktor).

Női kard egyéni, B kategória, 16 induló. Végeredmény: 1. Fedota (ukrán), 2. Mező Boglárka (edző: Erdei Péter), 3. Doloh (ukrán) és Kecsurijani (grúz).

Elődöntő: Mező-Kecsurijani 15:13.

Döntő: Mező-Fedota 8:15.

(Forrás: hunfencing.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük