Kerényi Miklós Gábor – az egyike azoknak, akiket molesztálási vád ért – láthatólag nem vette szívére az esetet, mert a szegedi REÖK palotában Moliére: Tartuffe című darabjára meglehetős jókedvvel érkezett. A hírek arra engednek következtetni, hogy további tervei vannak a Tisza-parti városban.

Kero, a nagy túlélő?

A darabot Herczeg Tamás, az önkormányzati tulajdonú Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft. ügyvezetője rendezte, akit a csongradhir.hu portál megkeresett és aki készséges nyilatkozatát a megjelenés előtt letiltotta.

A lap színházi forrásra hivatkozva azt írja, hogy a teátrum vezetése igyekszik azt a látszatot kelteni, miszerint nem Kerényi rendezésében készülnek színpadra állítani a Notre Dame-i toronyőr című darabot a következő színházi évadban Szegeden, hanem egy asszisztense veszi át a feladatot.

Ezzel szemben a szegedi teátrum honlapján, még mindig a botrányba keveredett rendező neve szerepel a kiírásban. A portál úgy értesült, hogy az asszisztens szimpla stróman, ténylegesen Kerényi elképzelése kerül színpadra. Értesüléseink szerint a Tisza menti város kulturális vezetése, ha nyilvánosan nem is, de burkoltan mindenképp kiáll Kerényi mellett.

A darabbal kapcsolatban a következő közleményt adták ki a nonprofit Kft. vezetése, Kerényi botránya után:

„A Notre Dame-i toronyőr magyarországi jogkezelőjeként tájékoztattuk a kialakult helyzetről a jogkezelő Music Theatre International Europe-ot, amellyel a darab budapesti és szegedi játszási jogára szerződést kötöttünk. Ők a héten egyeztettek a jogtulajdonos Disney vezetőivel, és az az egyöntetű döntés született, hogy a jelenlegi helyzetben nem látnak okot arra, hogy az előadás ne legyen továbbjátszható, vagyis sem a tervezett budapesti, sem a jövő nyári szegedi előadások nincsenek veszélyben jogi szempontból ” – Pentaton Koncert- és Művészügynökség közleménye.

A közleményből nem derül ki, hogy Kerényinek milyen szerepet szánnak a továbbiakban, csak annyi világos, hogy nincs egyértelmű döntés.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét