Kerényi elit keresztény-tábora meglesz, de csak jövőre

Év elején robbantott Kerényi azzal a hiánypótló ötletével, hogy a felső egyezer gyerekei ne nyaraljanak a plebsszel, létrehoz nekik egy kerítéssel körülvett elit keresztény-tábort. Azóta csend volt az őrület körül, de mostanra beélesedett a dolog. Igaz, csak 2019-ben valósul meg, ami érthető, hisz ki tudja, hogy aki ma elit, az holnap is az lesz-e?

Gizella tábor, szigorúan az elit gyerekeinek

Azt nem határozták meg, hogy ki tartozik az elithez, egyáltalán milyen elitről beszélnek. Az Mfor.hu vette észre, hogy Balatonalmádi képviselő-testülete foglalkozott a Gizella-táborokkal április huszadikai rendkívüli ülésén.

A táboroztatás így 2019. július 1 és augusztus 25. között zajlana, melynek során napi ötszöri étkezést és

“színvonalas programokat”

biztosítanak a résztvevőknek. A gyerekekkel

“a környék római és Árpád-kori hagyományait, valamint a pannon táj szépségeit”

szerettetnék meg többek között a környékbeli templomok, kápolnák megtekintésével, a köztes időben pedig vitorlázás- és úszásoktatás, kerékpáros túrák és művészeti képzések lennének, mint például drámapedagógia és ismerkedés a zenével.

Mindez azonban nemcsak a szülőknek, de Kerényinek sem lesz olcsó mulatság. Az előterjesztéshez ugyanis a Vörösberény-program 2018/2019 költségvetését is csatolták, melyben a legkisebb tételekig részletezik az elittábor költségeit is. Ez alapján összesen 43,78 millió forintba fog kerülni a háromszor kéthetes turnus és a 30 gyerek felszerelése és ellátása.

Ezzel szemben számításaink szerint a három turnus alatt 30 gyerekkel számolva 18 millió forintot kaszálhat Kerényi, ami azt jelenti, hogy a bevétel csupán a költségek 41 százalékát fogja fedezni. Erősen veszteséges tehát ez a projekt, de nyilván a miniszterelnöki megbízott szeme előtt nem feltétlenül a minél nagyobb nyereség kitermelése lebegett, amikor megálmodta az elittábort.

A templomnézés mellett vitorlázás- és úszásoktatás, kerékpáros túrák és művészeti képzések is szerepelnek a programban. Mivel az előterjesztéshez a Vörösberény-program 2018/2019 költségvetését is csatolták, kiderült, hogy

a háromszor kéthetes turnus és a 30 gyerek felszerelése és ellátása 43,78 millió forintba fog kerülni.

A szolgáltatások mellett a személyi kiadások képezik a második legnagyobb költségelemet, hiszen a tábori programok tanárai és kisegítőinek javadalmazása 12,2 milliót emészt fel a tervek szerint. A legjobban értelemszerűen a táborvezető és a menedzser keres majd, egy napra nettó 25 ezer forintot kapnak, 15 ezer forint jár a tánctanárnak, korrepetítornak, színháztanárnak, a túravezető tornatanárnak, valamint a menedzser asszisztensnek. Ennek töredékét, napi 6350 forintot kap a két konyhás.

Ebből 12,2 milliót teszi a tanárok és segítőik javadalmazása. Tartós eszközökre, pl. biciklikre, 9,5 milliót szántak. Az előterjesztés szerint

minden táborozó névvel ellátott hátizsákokat, Quechua márkájú szélálló, vízálló és lélegző kabátot, tornacipőket, pólókat kapna.

Sőt, a lányok a római stóla mellé egy zacskó biztosító tűt és ollót, a fiúk combközépig érő római tunikát, tartóval ellátott fakardot és Victorinix Swiss Army Escort típusú bicskát kapnak.

(forrás: mfor.hu)

Kerényi melyik Rómát játszaná?

Elkerényiesedő haza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük