Kerényi megpróbálta, nem jött be, lelépett – Az Operett társulata nem kért belőle….

Kerényi Miklós Gábor valamiért azt hitte, hogy ott folytathatja, ahol a zaklatási botránya miatt kényszerűen nyugdíjba vonulásakor abbahagyta. Remélte, hogy lecsitultak a kedélyek és újra neki áll a zászló.

Köszi, nem kérünk belőled…..

A Budapesti Operettszínházban a keddi társulati ülésen szavaztak az igazgatói pályázat jelöltjeiről. A többség a jelenlegi főigazgatót, Lőrinczy Györgyöt látná szívesen továbbra is a direktori székben. A korábbi főrendező, Kerényi Miklós Gábor, aki szintén aspirált a posztra, a társulati ülésen jelentette be, hogy visszalép.

Peller Károly, a Budapesti Operettszínház Közalkalmazotti Tanácsának elnöke elmondása szerint, miután a jelöltek személyesen vázolták elképzeléseiket, a társulat nagyrésze, 423 tag szavazott tegnap, közülük 226-an, (53,4) százalék Lőrinczy Györgyre voksolt.

Július közepén tette közzé a Budapesti Operettszínház főigazgatói pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a pályázat nyertese február 1-jétől öt évig töltheti be a pozíciót. Kerényi úgy érzte, nem tehet másként, muszáj pályáznia. Rossz hírünk van, tehet másként, mondjuk elengedi a dolgot.

Futottak még…..

Szente Vajk színész, rendező, a legutóbbi operettszínházi premier, az Apáca show színre vivője 148 szavazatot kapott. Kiss B. Attila operaénekesre 39-en szavaztak. Lőrinczy György úgy fogalmazott: a társulat többségének támogatása megerősítette abban, hogy folytatnia kell a megkezdett munkát, de sajnálja, hogy Kerényi Miklós Gábor nem vállalta a megmérettetést. A HVG szerint a minisztérium vizsgálja a pályázat körülményeit, mivel az ügyben állítólag több bejelentés is érkezett.

Úgy tudjuk, a pályázatot elbíráló és a miniszternek javaslatot tevő szakmai bizottság egy héten belül ül össze. A bírálók között lesz az említett Peller Károlyon és Rónai Pálon kívül Rost Andrea operaénekes, Vincze Balázs koreográfus, Balázs Péter a szolnoki és Kirják Róbert a nyíregyházi színház igazgatója.

(forrás: nepszava.hu)

Kerényi Miklós Gábor szerint nem tehet másként, pályáznia kell az Operett vezetésére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük