Városi kurír
A napi fontos.

Kerényi Miklós Gábor szerint nem tehet másként, pályáznia kell az Operett vezetésére

De, Gábor, tehetnél másként!

0 1 078

Július közepén tette közzé a Budapesti Operettszínház főigazgatói pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a pályázat nyertese február 1-jétől öt évig töltheti be a pozíciót. Kerényi úgy érzi, nem tehet másként, muszáj pályáznia. Rossz hírünk van, tehet másként, mondjuk elengedi a dolgot.

Kerényi Miklós Gábor – az egyike azoknak, akiket molesztálási vád ért – láthatólag nem vette szívére az esetet.

A zaklatási botrány kevésnek bizonyult…

Kerényi a Metoo kampány idején keveredett zaklatási botrányba, az Operettszínház április végén rúgta ki a volt művészeti vezetőt. Kirúgása után Kerényi „Áldozatok” címmel reagált az esetre, azt írta, szerinte azért rúgták ki, mert mert hosszú hónapok után a nyilvánosság elé lépett, és reagált a szerinte „alaptalan rágalmakra” (Maros Ákos színész névvel és arccal elmondta, Kerényi vállfával elverte a fenekét), és mert mindent megtesz annak érdekében, hogy a darabjai – különösen a Rómeó és Júlia – műsoron maradjanak. Azt írta, hiába hoz áldozatokat, a darab nem maradhat műsoron. Szerinte a közönség nem ezt érdemli.

Kerényi most szintén a Facebook-oldalán jelentette be, hogy megpályázza Budapesti Operettszínház főigazgatói álláshelyét, írásának azt a címet adta, hogy „Nem tehetek mást”.

Biztos vagyok benne, sokak számára meglepetés, hogy megpályázom a Budapesti Operettszínház főigazgatói álláshelyét. Tudom, szinte vakmerő bátorság ez – de miközben elsősorban rendezni szeretnék és egyáltalán nem vágynék semmilyen vezető szerepre, mégsem tudom elkerülni.

Azt írja, sokan megkeresték és biztatták, köztük művészek, operettszínházi szereplők.

„A döntő lökést az Apáca Show című darab szegedi megtekintése adta. Látva ezt a professzionális eleganciával színpadra varázsolt tipikus „madách-színházi” előadást, megdöbbentett, hogy ez a szórakoztató, kommersz show negyvenkétszer kerülhet műsorra a jövő évben az Operettszínházban. Ekkor úgy éreztem, nincs mit tennem, nem menekülhetek el a helyzet megfogalmazása elől.”

Úgy fogalmaz,

elő kell venni, amit a fiókjában őriz.

A zaklatási botrányba keveredett Kerényi a bejegyzését azzal zárja, szolgálni szeretne, ereje és hite szerint.

(forrás: hvg.hu)

Kerényi botránya ellenére rendez?

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ