Vége a magyar kereskedőházaknak

Belátta a kormány, hogy a több milliárd forintos veszteséget termelő kereskedőházi rendszer tarthatatlan, ezért világszerte, több tucat országban bezárja a kereskedelmi kirendeltségeket.

Bár már korábban kiderült, hogy alapjaiban szervezik át az állami cégcsoportot, mégis meglepő, hogy a kereskedőházakat övező sikerpropaganda ellenére ilyen drasztikus döntést hozott a kormány.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium fennhatósága alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. egybeolvad leányvállalatával, a fúzióból pedig egy új társaság jön létre HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. néven – értesült a 24.hu.

A külügyminisztérium visszafogott tájékoztatása szerint az új társaság irányítása alatt a jövőben – a nemzetközi trendeket követve – az eddiginél kisebb számú, területileg és ágazatilag fókuszált exportfejlesztési ügynökségek, úgy nevezett Exportfejlesztési és Promóciós Központok jönnek létre.

A jelenlegi tervek szerint mindössze 5 ilyen központ lesz.

Az átalakított szervezetet Ligetfalvi Gábor vezeti majd, aki több állami cégben is feltűnt a 2010 óta tartó Fidesz-KDNP-kormányzás óta, legutóbb pedig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került MKB Bank Kockázati Tőkealap-kezelőjénél dolgozott.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

Quaestor végkifejlet, vagy ez még csak a kezdete az újabb négy esztendőnek – A bűnüldözés sarlatánjai 11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük