Kéri László: a magyar emberek azt tanulták, nem érdemes a fennálló hatalommal kötözködni - Városi Kurír

Sorting by

×

Kéri László: a magyar emberek azt tanulták, nem érdemes a fennálló hatalommal kötözködni

A politológus szerint van vidéken 1-1,5 millió ember, aki ugyan pocsékul él, mégis a Fideszre szavazott. Szerinte, ők azok, akikkel sikerül elhitetni, hogy azért nem romlik még jobban az életszínvonaluk, mert…

Hirdetés

„mi megvédünk benneteket”

Vidéki körutat tettek tavaly többször is, s a falu népe mindenütt azt mondta nekik, hogy nem szereti a Fideszt, és nem szavazna rájuk – mondta Kéri László a közelmúltban, az önkormányzati választás előtt a Hírklikknek adott interjújában. Ebből napjaink hazai közéletéről mondottakat szemléztük olvasóink számára.

“De nem mert nem elmenni szavazni, és persze a Fideszre adni a voksát. A helyi szinten ugyanis összefonódott az önkormányzati és vállalkozói réteg, nevezhetnénk Pócs-féle modellnek is, és ez a képződmény kettős fogságban tartja a helyi társadalmat. Az önkormányzat adja az arra érdemes vállalkozóknak a megbízást, a vállalkozó pedig finanszírozza az önkormányzati vezetővé válást. A Fidesznek e modell segítségével sikerült tavaly áprilisban az utolsó két hétben négyszázezer embert mozgósítania – ezen múlt a kétharmad. S a lakosság, amely nem szereti őket, tudja, hogy nem tehet mást, mint rájuk szavaz. Ez a réteg tart ugyan a Fidesztől, de jobb híján rá szavaz, mert világéletében azt tanulta, hogy nem érdemes a fennálló hatalommal kötözködni”

Ne legyünk vakok:

nem csak Orbán hülyíti így a saját országát, Finnországtól kezdve Andalúziáig Európában mindenütt hihetetlen módon felkorbácsolódott az idegengyűlölet:

“Mikor megkérdeztem vidéken embereket, hogy láttak-e már migránst, az volt a válasz, hogy nem. És azért nem, mert a Viktor megvédett tőlük bennünket. Hiába próbálsz velük racionális vitát folytatni, meggyőzhetetlenek. “

… nem kell mindig leleplezni a Fideszt…

Az ellenzék mai helyzetével összefüggően hangsúlyozta, nem kell mindig leleplezni a Fideszt – ezt egyébként a társadalom többsége is jól tudja. Már tavaly is az derült, hogy hihetetlen megosztottság mellett is többségben vannak a Fidesz ellen szavazók:

“Mindezt évek óta százszor és ezerszer elmondtuk, megírtuk. Fölöslegesen. Ősszel szerintem más lesz a helyzet, mert, ha képesek megtenni azt az önkormányzati választásokon, hogy a Márki-Zay-féle modellt követik, és csak egy megnevezett kihívója lesz a Fidesznek, akkor elfelejtődik a migráns retorika.” /……… /

“Mélyen megélték a Márki-Zay modell okozta totális kudarcukat, hiszen az egy jobboldali helyen történt, és megmutatta, hogy a Fidesszel szemben is sikeres lehet egyetlen jelölt, azaz, még a saját fészkükből is kirakhatják őket. Nem véletlenül tesznek meg mindent Márki-Zay ellehetetlenítésére, hiszen az modellértékű az ellenzéknek, de a Fidesznek is, amelynek elemi érdeke, hogy még egyszer ne fordulhasson ilyen elő. ”

Kéri hangsúlyozta,

ebben a sorrendben harmadik kormányzati ciklusban még vadabbul és kizárólagosabban érvényesül a nemzeti burzsoázia megteremtésének, megerősítésének a szándéka. Az a cél, hogy bármilyen választási eredmény is szülessen a jövőben egyszer, ne lehessen ettől a nemzeti burzsoáziától megszabadulni:

“Megnéztem azt is, hogy ennek a hét embernek – Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Szijj László és a többi – az előző évben az adózás utáni nyeresége összesen 106 milliárd forint volt! Orbán számára az általános gazdasági folyamatoknál sokkal fontosabb az új NER-nemesség kitermelése, pontosabban most már a hosszútávú visszavonhatatlansága. A nevek mögött rendkívül bonyolult céghálók vannak, nem egyszer foglalkoztatottak ezreivel.” /……. / ” A féltehetség kifejezetten előny, Mészáros Lőrinc azért nőhet ilyen nagyra, mert ő maga is tudja, hogy komolytalan szerepe van.”

Az ellenzék végre rájött, hogy nemcsak pártellenzék van,

hanem együtt létezik az Orbánnal szemben álló ellenzék sokfélesége, amiben sokkal nagyobb erő van, mint a külön-külön versengeni akaró politikai ellenzékben:

“A helyzet nem reménytelen. A társadalmi ellenzék elég nagy, a politikai ellenzék keresi a szerepét – s majd kiderül, hogy mit tanult a decemberi történésekből. És akkor ott van még a kulturális ellenzék – most külön-külön védekeznek az akadémikusok, a pedagógusok, az egészségügyiek, a bírók stb., de mint már a „kultúrharc” kapcsán kifejtettem, nincsenek külön ügyek, mert ez mind a Fideszt trükkje arra, hogy elkülönítse az egyes csoportokat egymástól.” /……. / “Szerintem Karácsony Gergely meg tudná verni Tarlós Istvánt, s 10-12 megyeszékhelyet el lehetne nyerni a Fidesztől. Ebből 7-8 az, amit illik elvinni, 4-5 pedig olyan, hogy fegyelmezetten be kell állni egyetlen közös jelölt mögé. ”

megoszt

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.