Kéri László: ki látott már várban „lakó” falusi csávót? - Városi Kurír

Sorting by

×

Kéri László: ki látott már várban „lakó” falusi csávót?

Valami változott a miniszterelnöki kommunikációs stratégiában, így érdekes kísérletnek lehet tanúja, aki figyelemmel kíséri Orbán Viktor közösségi megjelenéseit. A harcos, hátranyilazós, fejjelfalnak rohanó, “ki, ha én nem” imázsba belekevertek egy csipet “helyi vagány csávót” (HVCS), megspékelték némi gondos nagyapa, jó fiú pillanatfelvétellel. Hogy kiknek és miért e változás, arról Kéri László fejtette ki véleményét a Szeged Televízió kamerája előtt.

Hirdetés

’14-ben és ’18-ban is a Fidesz a falun nyert választást

Orbán Viktornak újra van ideje és kedve hétköznapi embereknek szóló videókat közzétenni a közösségi médiában. Miközben dübörög a kormány és a Fidesz az ellenzéket lejárató kampánya, a miniszterelnök a gyerekkoráról nosztalgiázik és kiscicát simogat.

Kéri szerint Orbán tudja, hogy azt a 2 és fél millió embert, akik háromszor is győzelemre vitték a Fideszt, minden áron egyben kell tartani.

„Amikor kinevetjük ezeket a gesztusokat, mert álságosnak tartjuk meg hazugnak, mert nem a várban szokott egy kastélyban lakni egy falusi csávó mindig elfelejtjük, hogy józan kalkuláció van mögötte”

Ehhez jön hozzá a novum a Fidesz kommunikációjában

a járvány ellen sikerrel védekező Orbán Viktor képe.

A politológus emlékeztetett: 2014-ben a rezsicsökkentés ígérete, 2018-ban a migráció elleni harc köré épült a Fidesz kampánya, idén a járvány elleni védekezés és az oltásellenesnek kikiáltott ellenzék tölti be ezt a szerepet.

„Március közepén úgy döntött a stáb, hogy azt kell mondani ezerrel, legyőztük a vírust, és mellette azt kell üzenni, hogy a rohadt ellenzék oltásellenes és víruspárti”

– magyarázta a politológus.

Ingó fideszes vagy? Nesze neked!

Ezek az üzenetek is a tábor egyben tartását szolgálják, hiszen, aki meginog a Fidesz támogatásában, az pillanatok alatt megkapja az oltásellenes és víruspárti címkéket. Van kockázat a Fidesz stratégiájában, mivel hetek óta Orbán jelenti be a jó híreket a járvány alakulásában, de a megmentő szerepe csak akkor működik, ha a közvélemény tényleg úgy ítéli meg, jól kezelték a járványt.

„Nem lennék Orbán meg a tanácsadói helyében annyira biztos, hogy legyőztük a vírust”

– mondta Kéri László. A politológus arra tippel, ezt hallgatjuk majd hónapokig. Az elmúlt hetekben sikerült elterelni az emberek figyelmét a világszinten is rekordmértékű halálozási adatokról. A 2021-es kampány javában dübörög, hiszen a 6 nagy ellenzéki párt tényleg összefogott. Ehhez a kampányhoz találtak neki üzenetet:

„Én győztem le a vírust személyesen”.

20-ra húz lapot…..

A politológus úgy véli, Orbán dupla vagy semmit játszik, abban bízik, hogy Magyarországon lecseng a járvány, de a világon mindenki a negyedik hullámról beszél, miközben idehaza még senki.

„Nem tartozom azok közé, akik elhiszik ezt a süket dumát, hogy mi voltunk a legsikeresebb járványkezelők Európában. Magyarország sem egészségügyileg, sem gazdaságilag nem jól kezelte”

– mondta Kéri László, majd indokolt is:

  • az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetése a járvány kellős közepén nem jut eszébe normális politikusnak;
  • előkészítetlen volt az iskolák újranyitása;
  • a pedagógusok fele nem volt védett az újranyitáskor;
  • a járvány vesztesei alig kaptak állami segítséget, csak 8–10 család zsebét tömték milliárdokkal.

A vidéki csávó….

„Ez a kampány az Izaurán felnőtt országnak szól”

Jó fiú, gondoskodó nagyapa….

Menni, beszélgetni, meggyőzni….

Az ellenzékről azt mondta: vannak az egyszerű nép nyelvén beszélő miniszterelnök-jelöltek az ellenzéki oldalon is, akiknek a választókkal való találkozásokat nem lehet megspórolni.

Az ellenzéknek járnia kellene az országot, nem szabadna beletörődniük, hogy a vidék Magyarországa Orbán Viktoré, még akkor sem, ha kiszorították az ellenzéket a vidéki nyilvánosságból.

Kéri Lászlóval a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit beszélgetett.

VIA szeged.hu

 

kéri

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.