Kéri László: Lázár túlteljesítésben és ülepnyalogatásban megelőzi a többieket

Lázár János  volt kancelláriaminiszter szerdai, mfor.hu-nak adott nagyinterjújában beszélt  arról, hogy szerinte Mészáros Lőrincből több kellene, meg arról is elmondta véleményét, hogy a Fidesz elvesztette a 2019-es önkormányzati választást, de a legtöbbet idézett mondata az volt: „Orbán Viktor örök”. Kéri László a Klubrádióban elemezte az írást.

Lázár „visszapusztul az imazsámolyok szintjére…”

Kéri először azt hitte, hogy Lázár fölcserélte a mássalhangzókat és így nekibátorodott, de másodszor olvasva rájött, hogy nem erről van szó, hanem

a volt miniszter kezét-lábát töri, hogy visszakerüljön az élvonalba, ahonnan megegyezéssel vagy valamilyen hiba okán kirakták „külső körletre”.

Azóta elképesztő dolgokat mond, néhány napja közölte, hogy 20 ezer honfitársunk halt meg a nyugati vakcinák miatt,

„túlteljesítésben meg ülepnyalogatásban megelőzi a többieket, csak a főnök mindig elrohan előle és nem hagyja befejezni ezt a fontos tevékenységet”.

Kéri Lászlót egyébként felháborította, hogy Lázár János az interjúban azt mondta, a magyar agrárgazdaság az elmúlt 30 év legnagyobb vesztese, és a rendszerváltás legnagyobb bűnének nevezte az agrárium leépítését. Mivel

ebből a 30 évből 15-ben a Fidesz volt kormányon, szerinte a volt miniszternek a párttársait is kellene ostoroznia. Itt is Gyurcsány meg Soros lenne a felelős?

– vetette fel ironikusan.

Egyszerüsödő fidesz-szellemi színvonal

Az “Orbán örök” mondatból Kéri László azt szűrte le, hogy

szerencsétlen fideszesek szellemi színvonala és időszámítása is ide egyszerűsödött le, a teremtés Orbánnal kezdődött és vele ér majd véget. A sorsuk olyan mértékben függ össze vele, hogy általa lesznek valakik vagy senkik. Szubjektíven, az ő helyzetükben ez érthető, de hol van az az ízléshatár, hogy ilyet valaki nem kürtöl világgá?

Bolgár György műsorvezető említette Szijjártó Pétert, aki nem győzte visszautasítani, hogy esetleg magasabb posztra törjön, mint a külügyminiszteri, erre a politológus azt mondta:

„ő a másik nagy ülepkergető, borzalmasak”.

Kéri szerint

ebben a közegben ezeknek az embereknek az anyagi jóléte, a boldogsága, a jövőképe Orbán Viktortól függ. És lehet látni a másik oldalt, Spéder Zoltántól Simicska Lajosig sokan a semmibe hullottak, ha ezt a főnök úgy gondolta.

Visszajönne tehát Lázár a ménes mellől,

de ahhoz naponta kell hűségesküt tennie, mert ott van a gyanú, hogy ha esetleg nem imádja a főnököt, akkor valami más is az eszébe juthat, és az veszélyes. Kéri László úgy fogalmazott:

nem szeretné a bizánci birodalmat ezer év távlatából megsérteni, de a történetírók a bizantizmushoz kötötték sokáig az európai kultúrában azt, ha a hűség a szigorú hierarchia élén álló aktuális császárhoz minden másnál fontosabb volt, és ennek a 20. századi diktatúrákban voltak újjáéledő változatai.

A teljes riportot ide kattintva hallgathatja meg. Érdemes!

 

kéri

One thought on “Kéri László: Lázár túlteljesítésben és ülepnyalogatásban megelőzi a többieket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük