Egy késelés utóélete —  rasszizmus, rendőrségi felvezetéssel

Egyes, legtöbbször sajnos a tragikus cselekmények rövid időn belül túlmutatnak önmagukon, mert megtelnek valamilyen plusz jelentéssel. Ma már tudjuk, a Deák téri halálos késelés is ilyen.

Térdig gázolunk a rasszizmusban

Sem magával a mocskos rasszista tüntetéssel, sem azzal nem akarok foglalkozni, hogy  például a legnagyobb zsidó szervezetek, mint a MAZSIHISZ és az EMIH miért hallgatnak az ügyben. Szívük joga elfejteni, hogy hová juttatta elődeiket a múlt század közepén a társadalmi szolidaritás hiánya.

A felvonuló több ezer ember lelkivilága sem érdekel, hiszen megszokhattuk már, hogy az állami demagógiának mindig is ilyen emberek lettek a “termékei”.

Na de a rendőrség!

“Hol volt a rendőrség a késelés alatt, miért nem tett semmit, hogy megakadályozza?”-kérdezte a napokban egyik barátom, és nem érte be a szokásos válasszal, hogy mit tehettek, honnan tudhatták volna mi készül, hiszen nincs még gondolatrendőrség.

“Miről beszélsz – folytatta-  nem kell ahhoz jóstehetség, hogy a tökéletesen bekamerázott Deák tér képét figyelve levegyék mi készül, ha a buliidőszakban két kakaskodó társaságot látnak. Azonnal oda kellet volna irányítani egy közelben cirkáló járőrt, és ma két emberrel többen élnénk a földön.”

A továbbiakban meg is fejtette a saját gondolatait, hiszen szerinte vagy tettek a rendőrségen arra mit mutat a kamera, vagy oda sem figyeltek, esetleg nem is véletlenül néztek félre. Egyik lehetőség rémisztőbb, mint a másik.

Csak a dudaszó zavarja őket?

Ne feledjük: ez a rendőrség ugyanaz, amelyik a késelés előtt alig néhány nappal olyan túlmozgásos volt, hogy szénné büntette a kormány ellen dudálókat, és az is ez a szervezet, amelyik először tessék-lássék betiltotta a késelést ürügyül felhasználni szándékozó tüntetést, majd szépen, szabályosan biztosította.

Csütörtökön a Mi Hazánk Mozgalom tartott megemlékezést a Deák téri késelés áldozatairól, valamint felvonulást a bűnözés ellen az Országos Roma Önkormányzat székházánál.
    A rendőrség azt közölte szabálysértési és/vagy büntetőeljárást nem indítottak, előállítás nem történt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság álláspontja szerint Budapest Belvárosának megjelölt helyszínein a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó megmozdulás nem történt.

Egy diszkrét MTI hír részlete, ami meg sem említi a tüntetés rasszista mivoltát,

pedig a tömeg nem a bűnözés, hanem a “cigánybűnözés” szót skandálta.

“A rendőrség azt közölte, szabálysértési és/vagy büntetőeljárást nem indítottak, előállítás nem történt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság álláspontja szerint Budapest Belvárosának megjelölt helyszínein a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó megmozdulás nem történt.”

Nem szeretnék álnaívnak tűnni, meghagyom ezt formulát a lakájmédiának. Jól tudom, hogy sem a giga-dudabünti, sem a rasszista tüntetés ügyében nem a “kisrendőrök” döntöttek. Éppen ezért olyan borzasztó az üzenete a történteknek.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok?

Előzmény:

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük