Kerítésen innenKiemelt hírek

Kész a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye -a száz méter hosszú árok- de még nem láthatjátok!

95769915 163045515172021 7787572286642454528 n

Tavaly nyáron egy kormányhatározat ból értesültünk arról, hogy 2020. május 31-ig – tehát a trianoni szerződés századik évfordulója előtt – felállítják a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét, amely “magába foglalja a történelmi Magyarország 1913-as összeírás szerinti helységneveinek feltüntetését”.

…és lőn!

Elkészült a budapesti Nemzeti Összetartozás Emlékhelye, a műszaki átadás-átvétel a következő napokban lesz, de az emlékhely megnyitása csúszik

– mondta Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezérigazgatója hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A vezérigazgató felhívta rá a figyelmet:

az Országház előtt megépített emlékhely elkészültét a koronavírus-járvány nem akadályozta meg, ugyanakkor az avatás egy későbbi időpontra csúszik

– írta az Origo.

A Kossuth tér és környékének 2011 óta tartó átalakítása során ez az első olyan emlékmű, amelyet nem visszaállítanak 1945 előtti formájába, hanem újragondoltak. Az eredeti Trianon-emlékmű ugyanis a Szabadság téren állt, a Kossuth térről is jól látható helyen. Ez volt a híres irredenta szoborcsoport, országzászlóval és azzal a Nagy-Magyarországot ábrázoló virágágyással, amelyet számtalan fotón és filmhíradóban megörökítettek. Ennek helyén viszont most egy gigantikus oszlop van, „Dicsőség a felszabadító szovjet hősöknek” felirattal, amihez senki nem mert hozzányúlni a rendszerváltás óta.

Egy éve a tervről….

Az Alkotmány utca Kossuth tér felé eső, száz méter hosszú szakaszán süllyedő rámpa falaira vésik majd a településének nevét véletlenszerű sorrendben. A rámpa végébe egy gránittömb kerül, közepében örökmécsessel, amely a nemzeti összetartozás gondolatát hivatott jelképezni, ami

legfeljebb 5 milliárd forintba fog kerülni.

Az elkészült árok áráról még nem jelent meg beszámoló, de minden bizonnyal erről is kapunk majd részletes tájékoztatást, hiszen jó, ha tudja az adózó, hogy mire költik forintjait.

koronavírus

About Author

Comments (4)

  1. Gusztos István

    Hányni jár majd belé a lélek.

  2. Kovács+Béla

    Ez legalább úgy kellett , mint éhezőnek egy falat kenyér ! Tuti , hogy meg se nézem , mégha az én adóm is benne van . Szomorú az ilyen tékozlás !

  3. Lajos István Kulcsár

    Minden esetre a 10 éve tartó nemzet megosztó , árok ásó politikát nagyon jól szimbolizálja, de hogy a “nemzeti összetartozást?… az sem normális aki megálmodta a beteg agyában és az sem aki tervezte. Emlék hely az orbán banda mocskának.

Comment here