Frissítve! Keszthelyen az utolsó szabadstrandnak is annyi, már csak Mészáros Lőrinc és Tiborcz István járhat jól

Lassan nagyítóval kell keresni a magyar tenger partján, ha úgy akar fürödni, hogy ne valamelyik NER-lovag zsebét tömje a polgár. Keszthely is megadta magát.

Pakolhatok, aztán húzhatok innen!

– foglalta össze elkeseredve nyár végi programját Plánder Ernő. A férfi büfét üzemeltetett a parton, cserében gondozta a területet, rendben tartotta a vizes blokkot. Ennek hamarosan vége:

a keszthelyi képviselő-testület a közelmúltban Nagy Bálint fideszes alpolgármester javaslatára megszüntette a város utolsó szabadstrandját.

A strand helyén

fizetős, „kutyás élményparkot” és „piknikkertet” hozna létre egy budapesti vállalkozás.

Tehát a Balaton második legnagyobb városában jövőre már nem lesz ingyenes strandolási lehetőség, a kispénzűek nem tudnak hol megmártózni – írja a Népszava.

A „kutyás élményparkkal” szinte kizárólag luxusprojektek foglalják majd el a keszthelyi partszakaszt,

ahol az elmúlt időszakban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is megvetette a lábát.

A felcsúti oligarcha a Hunguest Hotels szállodalánc megvásárlásával jutott szállodákhoz, a kormányfő veje pedig 2014-ben a keszthelyi yachtkikötő megszerzésével jelent meg a városban. Azóta névleg kiszállt a cégből, majd érdekeltségébe került a város ikonikus szállodája, a Hullám, a kemping, és egy óriási, beépíthető part menti telek is.

Az ország egyik legnagyobb kutyabarát online közösségét működtető cég öt évre egymillió forintért kaphatja meg a valamivel kisebb, mint egyhektáros, vízparti területet.

Fizetnie azonban nem kell Keszthelynek, elég, ha évente 200 ezer forint értékben reklámozza az élményparkot, annak szolgáltatásait, valamint a város más programjait.

Az városvezetés szerint olyan turisztikai attrakció valósulhat meg a városban,

amely az országosan is egyre szélesebb tömeget jelentő kutyás társadalom figyelmét Keszthely városára irányíthatná.

Elnézéskérés!

Figyelmetlenek voltunk és a cikkhez eredetileg a Válasz Online által készített képet kapcsoltuk, ezért a szerkesztőség elnézését kérjük. Városi Kurír

 

képviselőházban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük