Készül a betűleves

Ki más is vágta volna át egyetlen suhintással a kormányzat által hőn vágyott, ám egyre reménytelenebbnek tűnő érdemi tananyagcsökkentés gordiuszi csomóját, ha nem a titulusokban dúskáló Schmidt Mária?

Elég a magyar történelmet tanítani

Tudjátok,: a Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum direktora, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára, a XX. és XXI. Század Intézet főigazgatója, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány vezetője, a Sorsok Háza projektgazdája, a Fidesz nagyasszonya, Dózsa László ’56-os „hős” patrónája, stb.…

No, Schmidt Mária a blogján többek között azt írta: „…minden tanuló erőt meríthet nemzetünk nagyjai, hősei és példaképei tetteiből, melyeknek eredményeként több mint ezer éve megmaradtunk és megőriztük nemzetünket itt ,a Kárpát-medencében. A diákokat jogos önbizalommal kell felvérteznünk, és azzal a tudattal, hogy nem kell senkivel szemben kisebbségi érzést táplálniuk, mindenkivel szemmagasságból beszélhetnek”. Azután azt is elárulta, hogyan képzeli a tanulói önbizalom tantervi felturbózását:

„általános iskolában kizárólag magyar történelmet tanítanék”…

Óóóóriási ötlet!!!

Egy mozdulattal ki lehet húzni a tananyag felét, ha nem még annál is többet… Marad idő bőven testnevelésre, focira, hit- vagy erkölcstanra, honvédelmi felkészítésre. És a Schmidt-módszer alkalmazható szinte minden tantárgynál!

Irodalomból is elég csak az, ami magyar és ami jogos önbizalmat ad. Aminek van boldogabbik vége. Kár, hogy a magyar líra, a magyar próza, a magyar dráma java nem ilyen. Tananyag-csökkentési szempontból persze ez előnyös, mert a zömük mellőzhető. Épp úgy, mint a nyelvtan egésze…

Matekból bőven elég a páros számok, különösen a nulla ismerete. Elvégre a NER gyakorlata igazolja: kettővel vagy a többszörösével kell osztani szinte mindent, ami ígéret, és legalább kettővel vagy a többszörösével kell szorozni, amibe végül az eredeti tervszámokhoz képest akármi kerül. A nullák ismerete az ellenzéki képviselők parlamenti büntetéseinek kiszabásához, továbbá az uniós támogatású beruházások úgynevezett. „alkotmányos költsége” pontos meghatározásához nélkülözhetetlen.

A folytatásban : pártszerűen egyenletes mozgás

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük