Az az orbáni főmondás, hogy azért nyom bizonyos embereknek temérdek pénzt, hogy Magyarországon kialakuljon a nemzeti burzsoázia, ne már, hogy azé legyen a lehetőség, aki ért hozzá és kiérdemelte. Nálunk elég, ha az illető Orbánhű. A kedvezményeztettek általában jól kiválasztott vazallusok, de néha még a “nagytudású” is mellényúl. Vagy valami egészen más történt, amit mi nem érthetünk…

[mnky_ads id=”10551″]

Lex Baldauf

Baldauf László, a CBA alapító-tulajdonosa gondolt egyet és beleunt a közértességbe és szépen sorban eladogatta megszüntetett üzlethelyiségeit a Lidl-nek, ami ugye kicsit sem magyar nemzeti cég, bár kedvelt vásárlóhelye a kispénzűeknek. Nekik jól jött a lehetőség, ugyanis főleg a város külső részeiben jutottak lehetőséghez és a belváros még szűz terület volt a bolthálózatnak.

[mnky_ads id=”10552″]

Szatmáry Kristóf, kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos szerint

általánosságban azt tudom mondani, hogy ez finoman szólva sem fair, sőt, sokan hátbatámadásnak élik meg

– nyilatkozta a vilaggazdasag.hu-nak.

A miniszteri biztosnak az a véleménye, hogy a Baldauf-jelenség olyan ügyeskedés, amely aláássa azt az évek óta tartó kormányzati küzdelmet, amely megpróbálja pozícióban tartani a hazai boltokat a nemzetközi láncok nyomulásával szemben.

Szatmáry Kristóf jelezte, hogy jelenleg is több jogszabály tervezetet van az asztalon, amelyek bezárnák ezeket a kiskapukat annak érdekében, hogy a magyar kiskereskedelmi boltok talpon maradhassanak az egyenlőtlen versenyben.

Mi történhetett?

Elsőként a Portfolio írta meg, hogy Baldauf László a Lidlnek adta át a legjobb boltjainak üzemeltetési jogát. A CBA egykori elnöke először tagadta, majd bebizonyosodott, hogy valóban a diszkontlánchoz kerülnek a boltok.

Baldauf egy ideig jegelte az eladásokat – a közelgő választások miatt -, majd tovább folytatta a tárgyalásokat. Mint a Portfolio megírta, több bolt a Sparhoz került, vagyis egy újabb multicég csapott le az üzletekre.

[mnky_ads id=”10553″]

(Forrás: Világgazdaság)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét