A negyedik Orbán-kormány regnálása semmi demokratikussal nem kecsegtet, de ez az előzmények ismerete után nem meglepő, viszont annál sajnálatosabb. Azzal együtt, hogy hiába volt nyilvánvaló, a választással élők felét nem zavarta. A másik fele pedig nem számít, mármint nekik.


[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4668″]

ÁVH újratöltve

[mnky_ads id=”10552″]

Ha péntek, akkor Orbán a Kossuth rádióban beszél. Ma arról, hogy mire is készül. Lesz alkotmánymódosítás, természetesen. Végre elfogadhatják a Stop Sorost, és végre már nem vonja el a figyelmét az irányításról a migrációs válság, úgyhogy lesz ideje egyéb ügyekre koncentrálni. Mindez azt jelenti, hogy előre tudja, hogy szavaz majd az elvileg szabad véleménnyel bíró képviselőkből álló parlament a Sorossal kapcsolatos törvénytervezetről, meg persze azt is, hogy beismeri, hogy a menekültveszélyt kizárólag ők járatták csúcsra. Most, amikor már teljesen mindegy, hiszen újabb négy évig teheti, amit akar.

Miniszterelnöki Kormányiroda

A felálló új Miniszterelnöki Kormányirodáról azt mondta, hogy

„egy erős, közvetlenül hozzám rendelt központja lesz a kormányzatnak”

ez fogja összehangolni a minisztériumok közigazgatási államtitkárainak munkáját, végzi majd a gazdasági ellenőrzést, de lesz benne egy egységes hírszerzési központ is.

Figyelem! Közpénzből hoz létre olyan szervezetet a saját irányítása alá vonva, aminek a tevékenységéről, hatásköréről semmit nem árul el és feltehetően nemzetgazdasági érdekre hivatkozva ezer évre titkosítva lesz minden adat róla.

Semjén mellé pedig még két újabb helyettes is várható: egy a nemzetbiztonságért felelős Pintér Sándor belügyminiszter személyében, Varga Mihály pedig gazdaságért felelős helyettes lesz.

Ja, és persze, csak hogy tudjuk:

„Nem a liberális demokrácia, hanem a kereszténydemokrácia építése a cél.”

[mnky_ads id=”4666″][mnky_ads id=”4670″]

Mi is volt az ÁVH?

Az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) a magyarországi kommunista pártállami diktatúra részben titkosan tevékenykedő államvédelmi szervezete volt 1948 és 1956 között. Feladata hivatalosan a rendszer ellenfeleinek üldözése, a rendszer és vezetőinek védelme volt. A ténylegesen Rákosi Mátyás pártfőtitkár által mozgatott szervezet az állampárton (Magyar Dolgozók Pártja, MDP) belüli hatalmi küzdelmek részese, a politikai leszámolások fő eszköze és végrehajtója.

Működése során egyre szélesebb feladat- és hatásköröket kapott, ezzel összefüggésben magába olvasztott több korábban önálló állami szervet, illetve más szervezetek egyes egységeit is. Az ÁVH formálisan kezdetben a Belügyminisztérium, majd közvetlenül a Minisztertanács alárendeltségébe tartozott, ténylegesen azonban mindvégig az MDP legszűkebb vezetése, főképp Rákosi Mátyás főtitkár határozta meg a tevékenységét. (Wikipedia)

(forrás: magyarnarancs.hu)

Orbán Viktor, kontra Gábor György

Orbán szerint nem liberális, hanem keresztény demokráciát kell építeni

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét