Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat – tájékoztat az MTI.

A veszélyjelzésben az OMSZ azt írja:

az esti, éjszakai órákban elsősorban a Dunától keletre, illetve északon ismét terjeszkedik a köd, amelyet helyenként zúzmaralerakódás, kisebb körzetekben esetleg szemcsés hó kísérhet.

Pénteken napközben elsősorban Észak-Magyarországon egész nap makacsul tarthatja magát a köd, illetve a rétegfelhőzet.

A veszélyjelzés szerint Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adták ki a figyelmeztetést péntekre.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

  • péntek reggel        -10  -3
  • péntek délután       +3  +6, a tartós ködben -1,
  • szombat reggel     -5  +2         fok körül alakul.

A legvalószínűbb folytatás:

dotó: eumet.hu
  • Szombaton változékonyabbra fordul térségünk időjárása. Erősen felhős, idő ígérkezik, csak átmeneti napsütéssel. Főként északnyugaton kisebb záporeső, míg északon, északkeleten hószállingózás, rövid ideig tartó gyenge hóesés fordulhat elő. Megélénkül, a középső tájakon megerősödik az északnyugati szél.
  • Vasárnap, változó napsütés, erős északi szél, nyugaton és keleten elszórtan futó hózáporok, lehűlés valószínű.
  • Hétfőn derült, hideg, északon helyenként egész nap fagyos idő a legvalószínűbb. Legyengül a légmozgás.
  • Kedden is hasonló marad az időjárás, de délután nyugaton felhősödésre van kilátás.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken a reggeli, kora délelőtti órákban többfelé, napközben már egyre kevesebb helyen, inkább csak keleten, északkeleten találkozhatunk ködfoltokkal az utakon. A ködben szitálás, ónos szitálás, hószállingózás teheti síkossá az útfelszínt. Az ország döntő részén délután derült, illetve napos idő ígérkezik, így sokfelé kedvezővé válnak a közlekedés feltételei.

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét