Két abszurd hír egymás után: “a magyar gazdaság fehéredett a legjobban” és “a világjárvány rámutatott a magyar egészségügy erősségeire”

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója és Kásler Miklós miniszter nevéhez kapcsolódik a csütörtöki nap két mondása, amit kiemelésre tartunk érdemesnek.

Kásler miniszter szerint….

Az emberi erőforrások minisztere az EMMI Facebook-oldalára feltöltött videóban arról beszél, hogy van elég kórházi és intenzív terápiás ágy, ahogy van elég szakszemélyzet is – ráadásul szerinte “élő a kapcsolat” a kórházakkal.

„Teljesen egyértelműen tudom mondani: van elég kórházi ágy, van elég intenzív terápiás ágy, van elég szakszemélyzet. Rendszerszerűen kidolgoztuk, hogyan nyitjuk meg egymás után, lépcsőzetesen az ellátóhelyeket, hogy a kapacitások határáig használjuk ki az egyes kórházakat. Így a többi kórházat tehermentesítjük és kizárjuk azt a lehetőséget, hogy egyszerre esetleg több kórházban is elinduljon a kórházi fertőzés”

– mondja a miniszter.

„Olyannyira előkészítettük a kórházi kapacitásokat, hogy ezzel kapcsolatban a legelső körlevél minden magyar kórház főigazgatójának szeptember másodikán ment ki. Azóta folyamatos a tájékoztatás. Élő a kapcsolat a kórházakkal. Mindig, mindenki, mindent időben megtud”

– jelentette ki Kásler.

Az egészségügy szerkezeti átalakulásról….

„pontosan a világjárvány mutatott rá a magyar egészségügy erősségeire, de megjelölte a hiányosságokat is.”

Kásler elmondja, hogy a magyar egészségügy egész szemléletét a megelőzés felé szeretnék tolni, hiszen a magyar emberek számára a legnagyobb nyereség az, ha a betegség minél később alakul ki vagy egyáltalán ki sem alakul.

A feladatok sorában következik a betegségek ellátása az alapellátástól a megyei kórházakig, illetve a népbetegségek gyógyítása, melyeket a legpusztítóbb betegségeknek tart a miniszter – teszi hozzá, majd kijelenti: a magyar onkológiai struktúra Európában a legelsők között, nagyon szervezett állapotban van, ami Európa számára bizonyos értelemben minta.

Mráz Ágoston Sámuel Nézőpont-vezér szerint….

A magyar gazdaság fehéredett a legerőteljesebben a közép-európai régióban

– mondta a Nézőpont Intézet igazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Mráz Ágoston Sámuel elmondta, felmérésükből kiderült, hogy

a megkérdezettek 30 százaléka is úgy érzi, csökkent a szürkegazdaság mérete, és 34 százalékuk arról számolt be, hogy mérséklődött az adóelkerülés is. Hozzátette, a vizsgált 12 közép-európai ország között Magyarország a legjobbak között van az adóelkerülés csökkenése esetében, a szürkegazdaság mérete alapján pedig csúcstartó. Ugyanakkor a “zsebbe való fizetés” mértéke is itt csökkent a leginkább.

Ezt ráadásul nemcsak a kormánnyal szimpatizálók ismerik el,

hanem azok is, akik “ellenzéki érzelműek”.

“Tehát a gazdaság fehéredését mindenki érzi, online pénztárgéppel mindenki találkozott, az egyszerűsített adóbevallásokkal is mindenki találkozott, s aki híreket olvas az tudja, hogy a magyar állam pénzügyei is sokkal jobb állapotban vannak, mint 10 éve voltak”

– fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel.

Forrás

járványhelyzet

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük