BulvárKiemelt hírek

Két és fél napos csalóka tavasz után visszatér a tél!

hideg

Akik boldogan fogadták a tavaszt, most csalódottan kell, hogy tudomásul vegyék, átverték őket, hiszen a szép időt csak bevillantották, szó sincs arról, hogy vége a télnek.

Vasárnap délelőtt

a Dunától keletre erős, olykor viharos (50-60 km/óra) lökésekkel is kísért északnyugati, nyugati szél fúj, míg a Dél-Dunántúl térségében mérsékeltebb légmozgás valószínű. Az éjszakai záporokat adó csapadékmező kelet felé elvonul, felszakad a felhőzet, kisüt a nap. A változó napsütés mellett, legfeljebb elvétve alakulhat ki gyenge záporeső.

Délután, este délnyugatira forduló, mérséklődő légmozgás mellett, nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Elsősorban az északnyugati, majd északi országrészt érintően esők, záporok is kialakulnak, délen nem várható csapadék.

Éjszaka borongós időben főként az ország északkeleti felén várhatók esők. A Nyugat-Dunántúl kivételével erős, olykor viharos (50-60 km/óra) lökésekkel kísért nyugati, délnyugati szél fúj. Hajnalban már országszerte előfordulhat kisebb eső, zápor.

Hétfőn borongós, szeles idő várható

A Dél-Dunántúl kivételével erős, néha viharos (50-60 km/óra) lökésekkel kísért nyugati, északnyugati szél fúj. Szórványosan, több hullámban érkező esők, záporok szerte az országban előfordulhatnak a nap folyamán. Az előző napokhoz képest csökken ugyan a hőmérséklet, de marad az évszakhoz képest enyhe idő. A délnyugati, déli térségben várható enyhébbnek a délután.

Éjszaka újabb, ezúttal tartósabb, kiadósabb csapadékhullám érkezése várható nyugat felől.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap délután +13 – +16 , északkeleten +8 – 12,

hétfő reggel +6 – +11,

hétfő délután délnyugaton +14, északkeleten +8 fok körül alakul.

A folytatás

– Kedden erős hidegfront, lehűlés érkezik! Délelőtt a Dunántúlon, délután keleten is viharossá erősödik az északira forduló szél. Borús időben kiadós esőre, záporokra, északon, a hegyekben, illetve délután alacsonyabb területeken is gyengülő havas esőre, hózáporokra kell készülni. Estére megszűnik a csapadék. Néhol az ég is megdörrenhet.

– Szerdán a hidegfront mögött erősen szeles, hidegebb idő alakul ki. A Dunántúlon várhatóak a legerősebb széllökések, melyek elérhetik a 80-90 km/órát is! Időben és térben eltérően napos és erősebben felhős időszakok váltakoznak elszórtan záporesővel, hózáporral.

– Csütörtökre az évszakos átlag köré csökken a hőmérséklet, visszatérnek a reggeli fagyok. Mérséklődik, a középső országrészben még erős marad a szél. Napsütés ígérkezik jellemzőnek, északon lehetnek felhősebb időszakok is.

– Pénteken tovább gyengül a szél, de eleinte, a középső országrészben még élénk légmozgás valószínűbb. Napsütéses, február elejének megfelelően hideg időre van kilátás.

– Hétvégére – az átlagosnál még nagyobb bizonytalansággal, de – déli áramlással ismét enyhülés érkezése körvonalazódik zömmel felhős idővel és elszórtan némi csapadékkal.

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap a délnyugati országrész kivételével élénk, erős nyugatias irányú szél nehezíti a közlekedést. Emellett legfeljebb elvétve találkozhatunk gyenge záporesőtől nedves útszakaszokkal.

About Author

Comment here