Két év alatt 20 milliárd közpénz ment el határon túli focira

Dőlt a pénz a határon túli futball támogatásába is. Leginkább azok a klubok jártak jól, melyek kapcsolatban vannak Orbán felcsúti akadémiájával.

Az elmúlt két évben nyolc csapatnak 20 milliárd forint jutott a magyar állami költségvetésből, ennek a pénznek a fele olyan akadémiákhoz és klubokhoz került, melyek szoros kapcsolatban állnak Orbán Viktor felcsúti futballbirodalmával, esetleg Mészáros Lőrinc a tulajdonosuk.

A pénz másik fele is alapvetően „baráti” helyekre került, például Seszták Miklós kedvenc Kisvárdájának ukrán terjeszkedését vagy a felcsúti telephellyel is rendelkező Pharos 95′ Zrt. tulajdonosának szlovéniai kalandját segíti.

Az elmúlt két évet tekintve a legtöbb pénzt a szerb harmadosztályban (!) szereplő Topolya kapta. A csapat természetesen a Puskás Akadémia szerződött partnere, a tulajdonosa pedig Zsemberi János, aki az Orbán Viktor által személyesen támogatott Vajdasági Magyarok Szövetségének (VMSZ) önkormányzati képviselője.

A második legtöbb pénzt – szigorúan az elmúlt két évet tekintve – a Székelyföld Labdarúgó Akadémia és annak alközpontjai kapták, csaknem 4 milliárd forintot.

(Forrás: Index)

Nyolcmilliárd határon túli sportfejlesztésre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük