Két éve einstandolták a Népszabadságot, hétfőn “vetemedjen tüntetésre”, akinek hiányzik!

Két éve, 2016. október 8-án törölték el a Föld színéről Magyarország legnagyobb lapját, a Népszabadságot. Az utolsó szerkesztőség tagjaiként elhatároztuk, hogy minden évben ezen a napon tüntetést szervezünk, amíg csak megint nem lesz teljesen szabad az információ áramlása és a vélemény kifejtése Magyarországon – írják közösségi oldalukon.

„Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”

– ezt Orbán Viktor magyar miniszterelnök mondta Strasbourgban, az Európai parlamenti meghallgatásán 2018 szeptemberében. Ezt az idézetet választották az október 8-i, hétfői megemlékezés és demonstráció amolyan ironikus mottójául a Népszabadság egykori munkatársai. Ismét Újlipótvárosban, Bächer Iván író-újságíró emlékére ültetett fánál gyűlnek majd össze a demonstrálók.

Tüntetés a Pozsonyi úton!

Átadják a tavaly alapított Népszabadság-díjat,

amelyet első alkalommal, ugyancsak a nagy múltú lap megszüntetésének évfordulóján, tavaly október 8-án adtak át. Akkor, az elismerést, az első Népszabadság-díjat a Szabad Pécs kapta, amire nagyon büszkék vagyunk, és aminek az elmúlt évben és a jövőben is szeretnénk megfelelni, a díj szakmai és morális értékéhez egyszer majd felnőni.

“A tüntetés helyszíne:

Népszabadság újságírója, Bächer Iván emlékére ültetett fa környéke az újlipótvárosi Pozsonyi út 5. számú ház előtt.

Időpontja:

2018. október 8-án délelőtt 11 óra.

Beszédet mond:
N. Kósa Judit,
az egykori Népszabadság szerkesztője, jelenleg a Népszava szerkesztője

NÉPSZABADSÁG-DÍJ

Itt adjuk át a díjat, amelyet a a lap munkatársait összegyűjtő Népszabadság Egyesület alapított, és minden évben a szólás- és sajtószabadságért legtöbbet tett személy vagy szervezet kapja meg a volt szerkesztőség tagjainak szavazása alapján. Az idei átadásban részt vesz a tavalyi kitüntetett Szabad Pécs képviselőjeként Babos Attila felelős szerkesztő.

FEDÉL NÉLKÜL

Az idén harmadszor vesznek részt a Népszabadság volt munkatársai a Fedél Nélkül kiadásában, cikkeket írnak a lapba, és a megnövekedett terjedelem nyomdaköltségét összeadják.

A kép tavalyi, előterében Gergely Márton a Fedél Nélkül-projekt összefogója (Az idén megpróbálok vidámabb lenni!)”

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük