Két félidő harangozás

A minap éppen az országgyűlési közvetítést követtem, amikor megütötte a fülem, hogy egy KDNP-s honatya arról beszél: június 4-én országszerte 100 percig zúgnak majd a harangok.

Rögvest megijedtem, ennek már a fele sem tréfa. De tényleg jól hallottam?

Gyorsan riasztottam az egyik kollégámat, ő biztosan többet tud. Nem volt ő sem a tudás birtokában ezért keresgélni kezdtem, így derült ki, hogy alaptalanul pánikoltam. Nem száz percig zúgnak a harangok a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján, hanem csak 100 másodpercig.

Megkönnyebbültem!

Na, ez azért mindjárt másképp hangzik. Mert kétségtelenül szép gesztus és messzire hallatszik, ha szerte az országban egyszerre szólalnak meg a harangok.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kezdeményezte a 100 másodperces harangozást, ám a hajdúsági Bánkon semmit nem bíztak a véletlenre.

Búzás Dénes lelkipásztor harangozik, mellette Tokaji Norbert (k) és Csige Sándor Zoltán (j) a Debrecen-Bánki Református Egyházközség templomának tornyában. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Debrecen-Bánki Református Egyházközség úgy döntött, hogy ők nem 100 másodpercig, hanem 100 percig harangoznak

Búzás Dénes lelkipásztor, Tokaji Norbert és Csige Sándor Zoltán egymást felváltva harangoztak több, mint másfél órán át.

Azért lássuk be, jóból is megárt a sok. Ez már két labdarúgó mérkőzés félideje plusz a ráadás. Hogy a környékbeliek mit szóltak a június 4-i 100 perces harangozáshoz, innen Budapestről nem tudjuk, ám vannak róla elképzeléseink. A helyi kocsmában biztosan elhangzott néhány cifrább kifejezés a református egyházközség felemlegetésével.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük