Sorting by

×

Két hun vitéz találkozik az ereszcsatornán….

Mongólia nem gazdagabb nálunk. Nem fejlettebb nálunk. Nincs több demokratikus hagyománya. Eszembe sem jutna innen oda telepedni. Most mégis elfogott az irigység.

Az történt, hogy Mongólia miniszterelnöke lemondott, mert felelősséget vállalt egy elfogadhatatlan egészségügyi ballépésért. Bizonyára vannak a háttérben bonyolultabb politikai folyamatok is, de

a konkrét lépést a közfelháborodás váltotta ki.

Az, hogy az emberek jogos haragjukban a kormányzati épületekhez vonultak,

mert egy tévéfelvétel tanúsága szerint egy nemrég szült Covidos kismamát a nagy hideg ellenére pizsamában-papucsban szállították át a fűtetlen mentővel a fertőző osztályra. Ami tényleg embertelenség. Akkor is, ha Mongólia eddig elég sikeresen védekezett a járvány ellen. A miniszterelnök a kormány nevében bocsánatot kért, és lemondott:

“Szívszaggató volt látni, ahogy bántak vele. Miniszterelnökként nekem kell vállalni a felelősséget.”

Próbáltam végig gondolni, nálunk mi történne hasonló helyzetben

Először is az állami tévékbe és a kormányközeli médiába be sem kerülne az eset. Ha mégis híre menne, először letagadnák.

 • Kásler az Árpádházi csontokról beszélne, a különböző szóvivők határozottabban,
 • Müller Cecilia szelidebb, nagynénis hanglejtéssel,
 • Gulyás a sértett ártatlanság arckifejezésével nevezné képtelenségnek.

Aztán kiderülne, hogy az ellenzék a hibás: ők akarják lejáratni a hősiesen küzdő szakembereket és a kormányt, videókat hamisítanak és oltásellenesek.

Különben is Sorosbrüsszel….

Aki pedig álnokul, didergő kismamának öltözött, talán még szülést is imitált, az egy migráns, a liberális fészek Színművészeti hallgatója. Már volt börtönben is, és a haszonleső ügyvédek segítségével egy rakás pénzt markolt fel a börtönbizniszből. És két fogvacogás között tagadta keresztény gyökereinket, éljenezte a finnugorokat, és

“két hun vitéz találkozik az ereszcsatornán” kezdetű disznó vicceket terjesztett a hunokról.

Később bejelentenék,

hogy noha nem történt semmi, a kormány máris intézkedik a nem létező veszély kiküszöbölésére. Uniós forrásból pályázatot írnak ki hőszigetelt női pizsamák sorozatgyártására.
A pályázatot Mészáros Lőrinc egyik cége nyerte. Nem Mongóliában. Nálunk.

Anonymus

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2021.02.04 - 08:40
  Közvetlen hivatkozás

  Nem akarom a mai mongol közéletet lenézni azzal, hogy a miénket egy napon említem vele… :-(

  Válasz
 • 2021.03.09 - 07:41
  Közvetlen hivatkozás

  Ó,ha nálunk is ilyen becsületes,önérzetes politikusok lennének,akkor már lemondott volna a maffiakormány évekkel ezelőtt.Nyilván nálunk is előfordulnak ha nem is pont ilyen,de hasonló esetek,de ezt a kormányt baromira nem hatja meg.Ők a saját,és a haveri kör zsebeinek megtömésével vannak elfoglalva,nem érnek rá efféle dolgokkal foglalkozni..

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.