Városi kurír
A napi fontos.

A Kétfarkú készített egy Chrome-kiegészítőt, amely minden weboldalt Origóvá változtathat

0 95

Az egyszerű Chrome-bővítménnyel olyan hatást érhetünk el a weboldalakon, mintha csak a kormányszócsővé lett Origo írásait látnánk, a Kétfarkúakra jellemző humorvilággal kiegészítve. Kormányszentelő május, migránsföld, viktorpártszékház – csak néhány gyöngyszem a legjobbak közül.

A kimondottan szórakoztatás céljából készült bővítmények sorát gazdagítja a Kétfarkú Kutya Párt Origonizálója, amitől a hivatalos leírás szerint minden weboldal olyan lesz, mint a propagandagyárrá vált Origo.

A bővítményt ezen az oldalon lehet letölteni és telepíteni (mivel Chrome-kiegészítőről van szó, kizárólag ezzel a böngészővel kompatibilis). Ha ez megvan, tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint fellapozni az oldalakat, amiket egyébként is megnyitunk a napi hírek átolvasásakor.

A hvg.hu oldalát például így alakítja át:

A hvg.hu az átalakítás után – Szent Orbán és Mészáros ‘Keményen Dolgozó’ Lőrinc

A bővítmény lekattintott szájtok neveit is átalakítja, ugyancsak az origósok által használt mantrákat alkalmazva. A 444 így például Sorosblog, a hvg.hu Soroshetilap, az Index pedig Soroslap lett a kiegészítő bekapcsolása után.

Az Origonizáló bár a cikkek tartalmán is alakít valamit, ezt is csak a bővítmény használója előtt teszi láthatóvá, vagyis a weboldalak tartalma igazából nem módosul.

Abba most bele sem akarunk menni, hogy a Városi Kurír hogyan nézne ki origonizálva…

Arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a kormánypropaganda oldalain nem érdemes használni a Kétfarkú Chrome-bővítményt, hiszen azok eleve pont olyanok, mint az Origo…

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Kétfarkú Békemenet élőben!


Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ