Kéthly Anna-évet hirdet 2019-re a Magyar Szolidaritás Mozgalom

A Magyar Szolidaritás Mozgalom jövőre Kéthly Anna-évet hirdet, amelynek során radikális kormányellenes fellépést, utcai tüntetéseket és sztrájkokat ígér.

Vissza a szakszervezeti mozgalom hagyományaihoz

A szervezet elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a szociáldemokrata politikus, az Országgyűlés második női képviselője jövőre lenne 130 éves, ezért nevezik el róla az emlékévet. Székely Sándor szerint a kormánypártok támogatásával alkotott törvények folyamatosan negatívan érintik az átlagembereket. Emiatt a Magyar Szolidaritás Mozgalom vissza fog kanyarodni a szakszervezeti mozgalom hagyományaihoz, és az ellenállásnak új formáit fogja keresni, a parlamentben és azon kívül is – fogalmazott.

A munkás büszkeség napja

A DK országgyűlési frakciójának tagja azt mondta, remélik, hogy a szakszervezetekkel közösen el tudják készíteni az új munka törvénykönyvét. Hozzátette, hogy május 1-jét is új tartalommal akarják megtölteni, mert az az elmúlt években a „sör és virsli ünnepe lett”; jövőre meghirdetik a „munkás büszkeség napját”.

A politikus „ez még hagy legyen a mi titkunk” felelettel hárította el azt a kérdést, hogy mit terveznek május 1-jére. Székely Sándor annyit árult el, hogy egy hangos, figyelemfelkeltő demonstrációra készülnek, ami reményeik szerint tömegeket mozgat majd meg. Az érdemi utcai megmozdulásokat februártól tervezik elindítani – jelezte.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Ez új, ez jó, ez eddig nem volt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük