Kettészakadt az InterCity Tatabányánál – hatalmas késés várható!

A Keleti pályaudvarról Sopronba tartó Lővér InterCity vonat 12 órakor Tatabánya állomás váltókörzetében szétakadt, majd egy kocsi első két tengelyével kisiklott. MÁV tájékoztatása szerin személyi sérülés nem történt. A vonatközlekedés Tatabányán szünetel.

Közleményükben az áll, hogy a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon, illetve a Győr–Sopron, és a Győr–Szombathely viszonylaton közlekedő távolsági és InterCity vonatok menetideje jelentősen meghosszabbodik.

A Kelenföldi- illetve a Déli pályaudvar és Győr közötti S10-es személyvonattal juthatnak el az utasok jelenleg Tatabányára,

majd pótlóbuszokkal kell utazniuk Tatára. Tatáról Komáromig személyvonattal utazhatnak. Komáromtól közlekednek az InterCity vonatok Sopron és Szombathely felé és a nemzetközi vonatok is onnan indulnak és oda is érkeznek. A Szombathelyről a fővárosba utazóknak azt javasolják, hogy

a Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár-Budapest-Déli pályaudvar viszonylatú Bakony IC vonatokkal utazzanak. A fővárosból Szombathelyre utazóknak is érdemes igénybe venni a Bakony IC-ket.

Frissítés:

Tatabányán a baleseti vizsgálat ideje alatt nem közlekednek a vonatok. A helyreállítási munkák miatt a mai napon és várhatóan kedden is korlátozások lesznek a vonatközlekedésben.

  • Az S10-es győri elővárosi személyvonatok a Déli pályaudvar és Tatabánya között változatlan menetrendben közlekednek. helyett Tatabánya és Tata között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az elővárosi vonatok Győrből Tatáig közlekednek én onnan indulnak vissza a Tatabánya felől pótlóbuszokkal érkező utasokat megvárva Győrbe.
  • A szombathelyi és a soproni InterCity vonatok, továbbá a hegyeshalmi gyors és nemzetközi vonatok a Keleti pályaudvar és Komárom között nem közlekednek.
  • Az utasok a Keleti pályaudvarról az M4-es metróval utazhatnak Kelenföldre, onnan a Déli pályaudvar és Győr közötti S10-es személyvonattal juthatnak el Tatabányára, majd pótlóbuszokkal kell utazniuk Tatára, onnan Komáromig személyvonattal, onnan az InterCity vonatokkal utazhatnak Sopron és Szombathely felé, illetve a nemzetközi vonatokkal Bécs felé. Az IC és nemzetközi vonatok csak Komáromig közlekednek.

Az M4-es metró vonalán a BKK elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket.

A Szombathelyről a fővárosba, illetve Budapestről a Szombathelyre utazóknak javasoljuk, hogy a Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár-Budapest-Déli pályaudvar viszonylatú Bakony IC vonatokkal utazzanak.

Forrás

tavasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük