Kettős győzelemmel jutott tovább az ETTU Kupa harmadik fordulójából a Budaörsi 2i SC női asztalitenisz-csapata: Varga Tímea, Nagyváradi Mercédesz, Pergel Szandra és Fazekas Mária.
A házigazdáknál a friss Top 12-győztes Nagyváradi Mercédesz, továbbá Pergel Szandra és Varga Tímea lépett asztalhoz, míg a vendégeknél az oroszból hollanddá lett Yana Timina és az ukrán Natalia Proszvirnyina mellett ezúttal a spanyol Anna Biscarri kapott lehetőséget.

A Budaörs három hete mindössze két szettet vesztve nyert 3-0-ra Spanyolországban, most annyi volt a különbség, hogy a Balaguer egyetlen játszmát sem tudott begyűjteni.

A magyar csapat ezzel bekerült a negyedik fordulóba

Az onnan továbbjutók küzdhetnek majd meg a Bajnokok Ligájából átkerülő négy csapattal a legjobb négy közé kerülésért.

A Budaörsi Sport Club asztalitenisz-szakosztályának megszakítás nélkül ez a 15. szezonja az európai kupákban, legjobb eredménye a BL-döntő és az ETTU Kupában elért negyeddöntős hely volt. A szombati meccs előtt ünnepélyesen köszöntötték azokat, akik az elmúlt 15 év nemzetközi kuparészvételeinek fontos szereplői voltak.

Női asztalitenisz ETTU Kupa, 3. forduló, visszavágó.

Budaörsi 2i SC – CTT Balaguer-Villart Logistic (spanyol) 3-0

Nagyváradi Mercédesz-Natalia Proszvirnyina 3-0 (5, 7, 5)
Pergel Szandra-Yana Timina 3-0 (9, 8, 8)
Varga Tímea-Anna Biscarri 3-0 (5, 2, 2)

Továbbjutott: a Budaörs kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel.

Nem jutottak a négy közé a Top 12 bajnokai

A szerdán zárult Top 12-bajnokság győztesei – Szita Márton és Nagyváradi Mercédesz – nem jutottak be a legjobb négy közé a magyar asztalitenisz történetének legmagasabb összdíjazású tornáján, a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban zajló Versenyek versenyén.

A celldömölkiek játékosa, Szita szombat délelőtt megnyerte a csoportját, így egyből a negyeddöntőbe került, ott azonban 4-3-ra kikapott klubtársától, Kriston Dánieltől. Utóbbi a Borussia Dortmundban légióskodó Majoros Bencével küzd meg a vasárnapi elődöntőben, míg a másik ágon Ecseki Nándor (TTC Ober-Erlenbach, német)-Fazekas Péter (Celldömölk) párharcra kerül sor.

A nőknél Nagyváradi – miután délelőtt továbbjutáshoz segítette klubját, a Budaörsöt az ETTU Kupában – délután két győzelemmel az élen végzett a csoportjában, de a legjobb nyolc között 4-1-re kikapott az Erdért SE-t képviselő Ambrus Krisztinától. Itt még két szekszárdi játékos, Madarász Dóra és Imre Leila, valamint Fehér Orsolya (Statisztika) került az elődöntőbe. A fináléba jutásért Madarász-Ambrus és Fehér-Imre csatákra kerül sor.

A Berczik Zoltán emlékére kiírt viadalon tízmillió forint talál gazdára

A tornán azok indulhattak, akik az idei ötből legalább három ranglistaversenyen részt vettek, és az öt versenyből a legjobb négy – vagy három – eredményük alapján a férfiaknál bekerültek a legjobb 16, nőknél a legjobb 12 közé.

A férfiaknál négy négyfős, a nőknél négy háromfős csoportba sorsolták a játékosokat, előbbi mezőnyben a csoportgyőztesek automatikusan továbbjutottak, a második és harmadik helyezettek pedig bejátszottak a legjobb nyolc közé. A nőknél az első két helyezettek kerültek a negyeddöntőbe.

Minden helyet eldöntenek, és a végső győztes – mindkét nemnél – egymillió forintot nyer. A nőknél a 12. 140 ezerrel, a férfiaknál a 16. 100 ezerrel gazdagodik.

A Versenyek versenyére a belépés ingyenes, a játék vasárnap is 10 órakor kezdődött, a délutáni program – az eldöntőkkel és döntőkkel – 15.30-tól rajtol.

(MTI)

Még több SPORT!HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét