Városi kurír
A napi fontos.

Az Európai Bizottság fel kívánja gyorsítani az Európai Innovációs Tanács (EIC) létrehozását, ezzel segítve, hogy Európában megszűnjön az innovációs szakadék.

alhir

Akinek nem volt ideje, akit elragadott a munka heve, vagy pihent egy jót, de mégis kíváncsi, hogy mi történt ma, nézze át összeállításunkat! Minden benne van, amire érdemes volt odafigyelni.

A NATO bővítése soha nem provokáció, a csatlakozás minden esetben független és önálló országok döntésének eredménye – jelentette ki Jens Stoltenberg.

Bírálat tárgyát képezik azok a magyar parlament előtt elfogadásra váró törvénymódosítások, amelyek Trócsányi igazságügyi miniszter támogatását is élvezik..

allatok

A pszichológusok egyöntetű véleménye szerint minden ember személyisége összefüggésben van egy adott állattal. Hasznos, ha tisztában vagyunk ezzel, könnyebben megérthetjük reakcióinkat, érzéseinket. Ma egy tesztet hoztunk, nézzék a fotókat, elgondolkodtató!

Udvaros

A meetoo kapcsán egyértelmű, hogy a bántalmazott nőket óvni kell, de azt sem szeretném, ha többé nem karolná át férfi a derekamat, és nem mondaná azt, hogy de szép vagy ma - többek között erről, valamint a sztárságról és a fiához fűződő kapcsolatáról is beszélt Udvaros Dorottya színésznő a Heti Világgazdaságnak adott portréinterjúban.

allati-targyak

Az állatok ősidőktől fogva kísérik az embert élete során. Miden kultúrában vannak olyan lényeg, amelyek barátjává, támogatójává szegődtek, akár mint szerencsehozók, akár mint imádott vagy félistenek, netán mint élettársak.

szlovak-valasztas

Zuzana Čaputová fokozatosan jött fel a felmérésekben a vezető helyre. Jogvédő volt, részt vett a Progresszív Szlovákia nevű új párt létrehozásában, majd benevezett a közvetlen köztársasági elnökválasztásba.

Az átalakítás következtében sokaknak tízezrekkel csökkent a rokkantnyugdíja, de volt olyan érintett is, akinek kevesebb mint felére esett vissza a járandósága.

Meghalt Baló György televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró.

KERÍTÉSEN INNEN

Április 1-jétől megszűnik az Echo TV műsorszolgáltatása. A csatorna beolvad a Hír TV-be, írja közleményében a mindkét csatornát működtető Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriuma.

osztalykirandulas

A Világjáró Utazási Magazin 2019 tavaszától utaztatási programot indít a fiatalok környezettudatosságának fejlesztésére. Általános és középiskolás osztályok jelentkezését várják, akik egy ausztriai, valamint belföldi osztálykirándulásokat nyerhetnek.

dobrev

Az Európai Néppárt csúcsjelöltje egy olyan független testületet hozna létre, amely a jogállamiságot vizsgáló elemzéseket készítene az EU tagországairól. Sárga és piros lapokat vezetne be a renitenseknek.

OLVASÓSZOBA

A „kormány” még reménykedik, hogy nem kell bocsánatot kérnie – hát húzza az időt. Van, amikor könnyű, és van, amikor nehéz bocsánatot kérni. Az ember elkövet valamit, amit hosszabb-rövidebb idő után megbán; aztán meg kell győznie magát, hogy illik bocsánatot kérni. És megteszi. Előfordul bármelyikünkkel. A bocsánatkérést illik elfogadni. Ha őszinte. A magyar „kormánynak” is […]

hope

Akinek nincs mersze megküzdeni azokkal, akikkel baja van, vagy akik olyanná tették, amilyen, az belerúg a még nála is gyámoltalanabba. A leggyávábbak az állatokba. Az állatvédők  ezek ellen vívják napi harcukat.  A Remény Rabjai Állatvédő Egyesület Túrkeve tagjai két napon át küzdöttek egy sokkal jobb sorsra érdemes kutyáért Túrkevén. A siker nem maradt el. Megrázó történet következik. […]

Hát nem felújította a Magyar Idők a régi, Sztálinhoz kötődő történetet? Meghalt Solymosi Frigyes akadémikus. „Nemzeti” ember volt, sokáig ugyanolyannak tűnt, mint a többiek. De aztán betelt az ő pohara is – mert volt neki… Azt hiszem, a „nemzeti oldal” egyetlen igazán kritikus elméjévé vált Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy […]

Vass Éva – Gábor Miklós halála után – 1998-ban végleg visszavonult a színpadtól. Benne és körülötte kihunytak a fények. A színház vöröslő függönye végleg összecsapódott, mielőtt meghajolhatott volna még sokszor, ha tovább játszik. De játszótárs nélkül mit ér az élet?  Gábor Mikós naplórészlete,1986 „Fel-alá járom a szobákat és azt mondom magamban: élni kell! Járni kell! Élni kell! […]

GÉPNARANCS

Udvaros

A meetoo kapcsán egyértelmű, hogy a bántalmazott nőket óvni kell, de azt sem szeretném, ha többé nem karolná át férfi a derekamat, és nem mondaná azt, hogy de szép vagy ma - többek között erről, valamint a sztárságról és a fiához fűződő kapcsolatáról is beszélt Udvaros Dorottya színésznő a Heti Világgazdaságnak adott portréinterjúban.

orbanisztan

„A forradalom csoda volt. Elbukott, de mégis győzött” – fejtegette újbeszélül Nagyváradon Semjén Zsolt. Tudjátok, Orbanisztán második embere, a fejedelem célzás közben meg nem remegő két (egyház- és nemzetpolitikai) balkeze.

cserhalmi-gyorgy

Mészáros Lőrinc gazdagodásának az egész országot kellene bosszantania. De nagyon – mondja Cserhalmi György, aki épp harminc éve, 1989. március 15-én mondta el az ellenzék 12 pontját a televízió épülete előtt.

KERÍTÉSEN TÚL

Netanjahu

Ahogy Orbánnak sikerült érdekszövetséget kovácsolnia a mélyen antiszemita, lecsúszott és kulturálisan többszörösen hátrányos helyzetű jobboldaliak és a kádár korszak moszkovita maradványai között, úgy kovácsolt Netanjahu szövetséget az ultraortodoxok, a bevándorolt szovjet értelmiségiek homo sovieticus-világa és az arab országokból egykor bevándorolt, rendkívül képzetlen kétkezi munkások utódai között.

A jogállamiság a garancia a működőképes és korrupciótól mentes közigazgatásra, a független igazságszolgáltatásra, az alapjogok érvényesülésére, mindarra, ami elengedhetetlen a személyi sérthetetlenséghez és az élő demokráciához.

Az ET tagállamainak lehetővé kell tenniük, hogy a szövetségek és civil szervezetek függetlenül működhessenek és külföldi finanszírozáshoz férjenek hozzá.

Február 19-én Bernie Sanders vermonti szenátor hivatalosan is bejelentette, hogy jelölteti magát a 2020-as elnökválasztáson.

GYÓGYULÓ

magany

Az a hír, ami úgy kezdődik, hogy "egy kutatás kimutatta" sokakban ellenérzést kelt. Ha sok esetben jogos az averzió, ne általánosítsunk. Az alábbiakat is igazolják kutatások, de elég csak körbenéznünk és pontosan tudhatjuk, érthetjük, hogy sajna ez esetben nem kamu hírről van szó. Ez a magyar valóság.

muller-peter

Minden nap megkérdezzük a párunkat, a szüleinket és a gyermekeinket, hogy milyen napjuk volt. Megkérdezzük, hogy vannak, azonban mikor tesszük fel magunknak ezeket a kérdéseket?

A magyar sajtóban én voltam az első, akit 1993-ban beengedtek egy – akkor még kísérleti stádiumban lévő – veseátültetésre.

magia

Boldogkői Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezetője, missziónak tartja, hogy szembeszálljon az áltudományokkal, és minél több fórumon felszólaljon az átverések ellen. 

KURÍR KACSA

i ker

Tisztelt I. Kerületi Önkormányzat! Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy számomra egy bérlakást a Várban biztosítani szíveskedjenek.

oltas

Mai napság nem egyszerű vállalkozás eldönteni egy hírről, hogy kacsa, vagy a véres magyar valóság. Az alábbi egyelőre - 2019. 03.09-én délután 16 órakor - úgy tűnik, hogy a képzelet szüleménye, de ki tudja, mit hoz a holnap?

Békemenet

Ma ismét kormányzati sajtótájékoztatót tartottak a közvéleményt érintő legfontosabb
kérdésekről. Szijjártó Kakadú Péter külügyminiszter bejelentette, hogy valósak azok a
sajtóhírek, miszerint a kormány nem hívja le az uniós támogatásokat Tiborcz Istvánnak,
Orbán vejének cége, a Helios által végzett beruházásokkal kapcsolatban. Ezért a magyar
adófizetők zsebéből lesz rendezve a teljes költség.- jelenti álhír-tudósítónk.

melymagyar-no

Ismét kormányzati sajtótájékoztatót tartottak a közvéleményt érintő legfontosabb kérdésekről. A téma fontosságára tekintettel Orbán Viktor miniszterelnök úr személyesen jelentette be a fantasztikus híreket. A rendezvényről álhír tudósítónk számolt be.

BULVÁR

allatok

A pszichológusok egyöntetű véleménye szerint minden ember személyisége összefüggésben van egy adott állattal. Hasznos, ha tisztában vagyunk ezzel, könnyebben megérthetjük reakcióinkat, érzéseinket. Ma egy tesztet hoztunk, nézzék a fotókat, elgondolkodtató!

allati-targyak

Az állatok ősidőktől fogva kísérik az embert élete során. Miden kultúrában vannak olyan lényeg, amelyek barátjává, támogatójává szegődtek, akár mint szerencsehozók, akár mint imádott vagy félistenek, netán mint élettársak.

vasarlas

A csillagok állítólag szinte minden kérdés megválaszolnak, miért hallgatnának éppen akkor ha a vásárlási kilátásainkról faggatjuk őket. Itt a vásárlási horoszkóp, a mai nap igazából a Rákoké.

hos

Biztosan Ön is találkozott már olyan, jó értelemben vett - őrülttel, aki zsigerből jó, teszi a dolgát, amit helyesnek vél és mivel neki ez így természetes, nem csinál belőle nagy dolgot. Nincsenek hátsó szándékai, nem vár elismerést, magasztalást, nem nézi, hányan követik, élete része, amit tesz.

BLOG ZÓNA

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ