Aki a fákat szereti…. és aki körülbetonozza? – Mit érdemel az a bűnös……?

Az, amiről az alábbi biztosan nem egy futóbolond műve. Hiszen kinek jutna eszébe magától, hogy fogjon pár vödör betont és a Nyugati pályaudvar előtt jó hosszan bebetonozza, vagyis meggyilkolja a fákat?

Kicsit sem tisztelt betonoztató és betonozó!

Az alábbi Facebook bejegyzés közérdeklődésre antihősei pedig reményeink szerint közmegvetésre számíthatnak és csak remélni tudjuk, hogy aki (amelyik cég, döntéshozó) ezt elrendelte, majomsebességgel korrigálja fagyilkos tettét!

“Valaki a Nyugati Pályaudvar előtt egészen az Eiffel téri lejáróig körbebetonozta az összes fát.

Ezek a fák most meg fognak halni, mert nem tudnak vizet felvenni kívülről, nem szellőznek semmit, így a talajvíztől simán megsülnek, vagy elrohadnak és persze egy milimétert sem tudnak többé növekedni. Van köztetek profi jogvédő, újságíró, jogász, önkormányzati tisztviselő, aki tud ezekért a fákért most gyorsan tenni valamit? Gondolom a VI. kerületi önkormányzatot kellene megkeresni és rávenni őket, hogy sürgősen állítsák helyre a fa levegőztető, vízgyűjtő gyűrűjét.

30 éve ültették őket a körút felújításakor

Nevetgéltünk, hogy itt ugyan úgyse maradnak meg a kis cingár fák…. De megmaradtak, kiterebélyesedtek, árnyékot adnak és termelik az oxigént nekünk…

A továbbiakban kérném, hogy ne akarja nekem senki sem elmagyarázni, hogy ez egy vízátersztő réteg, meg ilyen anyag, meg olyan. Valakinek ez nagyon nagy üzlet, az látszik. A fa köré meg semmi más nem kell csak a szabad föld. Abból él a fa. Azért, mert ezt a vacakot “drénbetonnak” hívják, azért az még beton, semmi más.”

Egyébként, ha már beton….

Az élő növényzet és a beton párosítására remek példák is vannak!

A cikk megjelenésével egy időben a Városi Kurír emailban kérdezte meg az újabb fővárosi fagyilkosságról Hassa Zsófiát a Terézváros polgármesterét. A hivatalosság válaszát természetesen közzétesszük.

Kapcsolódó

Egy hozzászólás itt: “Aki a fákat szereti…. és aki körülbetonozza? – Mit érdemel az a bűnös……?

  • 2021.05.16 - 07:50
    Közvetlen hivatkozás

    Katasztrófa! Most már egyre több helyen a városban látok ilyen betonnal gyilkolt fát :( valahogyan nagyon meg kellene büntetni azt is aki kitalálta és azt is aki megcsinálta. Amikor a fáinkat ölik meg azzal minket is megölnek. Nem élhetünk fák nélkül. Na persze nem is beszélve a sok más élőlényről, akiknek élőhelyük egy egy fa!! Tűrhetetlen, abszurd helyzet!!! Sürgősen változtatni kell rajta!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük