Ki a politikus féreg? Valójában ki szolgálhat idegen érdeket? - Városi Kurír

Sorting by

×

Ki a politikus féreg? Valójában ki szolgálhat idegen érdeket?

Orbán vérmesebb hívei már a magyar demokratikus ellenzék vezetőinek vérét ontanák vagy legalábbis ínyükre lenne egy kis deportálósdi. Közben tán nem is sejtik – vagy ha mégis, akkor gondosan titkolják: valójában szó sincs a hon és Európa „megvédéséről”… De akkor miféle érdekeket is szolgálhat a pengés határkerítés, és azon belül a gyűlölet ilyen vad gerjesztése?

Hirdetés

Ha már nincs halálbüntetés, legyen legalább deportálás?

Ha már egyszer Orbanisztán ura elégtételt ígért, nem is ámulhatunk azon: Németh (Rezsi) Szilárd angyalföldi fórumán a kötelező kampánysorosozás és -migráncsozás után egy elvakult Fidesz-hívő halálbüntetést kért az ellenzékiekre. Azt firtatta, „megtörténik-e az ellenzékiek, vagyis a hazaáruló politikus férgek felelősségre vonása, ha nyerünk?” Azután persze kiderült: a nem épp EU-kompatibilis halálbüntetés helyett szolidabb elégtétellel, a nem fideszes politikusok állampolgárságának megvonásával, azaz a deportálásukkal is beérné. Jobb híján.

Ismeritek ugye a szakállas viccet: az utolsó majd oltsa le a lámpát…

De ha nem özönlenek ide a menekültek, akkor mégis, kinek az érdeke az ilyen bűzös leheletű, embertelen és antidemokratikus hőbörgés szítása? Mármint túl a fideszes kampányon, ami a nyáj odavoksolása, a választás után talán hamar lecseng…

Ne szépítsük: lehet, és bizonyára van is ilyen érdek

Mert kinek is van félni- és vesztenivalója, ha a „birodalmát”, az országát elhagyja népének fiatalabb, képzettebb, a fejlett Nyugaton is jobb eséllyel boldoguló, tehetősebb, kulturáltabb, nyitottabb, nyelveket beszélő, tanulni is hajlandó, azaz mobilis része? S ki veszítheti el a birodalmában akár a rabszolgaként is dolgoztatható, életüket, családjukat féltő, kiszolgáltatott páriáit?

Nem kétséges: ázsiai, és afrikai illiberális hatalmak militáns rendszerurai bukhatnak a jelenkori „népvándorláson” igazán nagyot. Elvégre ha náluk demokrácia és fejlődési perspektíva lenne, nem kelnének útra az előbbiek. S ha belső béke, biztonság, és nem vallási, nemzetiségi, törzsi háborúság, nem üldöztetés lenne, akkor nem menekülnének el a létüket, a gyermekeiket féltő páriák sem.

Itt ez a kerítés. Minket véd a „migránsoktól”? Azoktól, akiknek eszük ágában sincs épp ide, ismerős illiberális viszonyok közé jönni, vagy ha már mégis úgy alakult, hát itt maradni? Európát védi a magyar pengés drótháló? Ugyan már! Elég ránézni a térképre, jól látszik: csupán akkorka az, mint egy székely kapu a tágas mezőn. Aki akar, az „kopogtat illőn” majd a szűk kapun próbál átmenni, de valójában csak az nem kerülheti meg, aki nem akarja. Vagy aki nem tud már fizetni a kerülő utat ismerő embercsempésznek…

De váltsunk csak nézőpontot, tekintsük Orbanisztán déli határkerítését a túlfeléről! Onnan jobban látszik: csak a csóró gyalogosoknak készült, nyilván valami idegen érdeket szolgál. Pontosabban azt is. Mondjuk, illiberális partneri együttműködésről, valamiféle üzletről lehet szó. Jusson be ide és Európába mindenki, akinek – tán ottani nagy hatalmú rokonától, hűbérurától – van elegendő pénze, vagyona, s akinek a bejutása a távoli illiberális hatalom érdeke; így terjeszkedhet, üzletet, befolyást, információt, fejlett technológiát, kapcsolatot szerezhet ott, ahol ő maga, a pereputtya, és az összes csókosa, hűbérese amúgy persona non grata lenne. Nem kell gyalogolnia, nem is fut a kerítésbe, magasan afelett, repülővel jöhet.

Az uniós pénzcsapot az illiberálisok is óvják

Persze, vehet magyar letelepedési kötvényt, tán alkotmányos költséggel, tán gyémántbiznisszel, a kamatot pedig majd úgyis kifizetik az ottani rendszerurak hű embereinek a magyar adófizetők – az itteni illiberális rendszer kiszolgáltatott rabszolgái. Jusson be azért a kerítés tranzitzónáján át annyi valódi gyalogmenekült is, amennyit az Európai Unió nagyon szeretne, nehogy már elzárják az EU-s pénzcsapot, mert arra az itteni „család” fizetne rá. De ne jöhessen semmiképp erre, sőt, maradjon otthon vagy legalább a kerítés láttán a kalandos és költséges kitérő után forduljon vissza ázsiai, afrikai illiberális hazájába mindenki, akit ottani rendszerura inkább marasztalna – naná, hogy a saját, jól felfogott érdekében.

Mindenki jól jár, na… Kéz kezet… Ellenszolgáltatás?

*

Fidesz-hívő, gyűlölködő honfitársaim! Ti hisztek Németh (Rezsi) Szilárd unalomig sulykolt propaganda-szövegének, hogy „a Fidesznek és a kormánynak Magyarország az első, az ellenzék mindig idegen érdekeket szolgált a magyar parlamentben, Brüsszelben, s a jövőben is Soros György érdekeit tartaná szem előtt”?

Elhiszitek, hogy a választásnak valóban az lesz a tétje: megmaradhat-e Magyarország magyar országnak, vagy bevándorlóországgá válik? És ha nem marad hatalmon a Fidesz, arra rámegy majd a honi kereszténység, a nemzeti kultúra, a biztonság és rámennek a magyar családok?

Ti tényleg elhiszitek ezt a sok badarságot?

És tényleg egyhangú kórusban, millió torokból harsogjátok, mint a Brian élete című filmben, hogy mind egyéniségek vagytok, és mind különbözőek vagytok? És kórusban hurrogjátok le, aki azt találja mondani, hogy ő nem?…

Kész téboly!

Lehet, hogy nagyon alacsony a kerítés.

Nem az, ott a határon.

A másik.

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.