Ki is terjeszt itt folyamatosan rémhíreket?

Meggyőződésem szerint Magyarországon ma egyetlen intézmény tagjait kellene felelősségre vonni rémhírterjesztés bűntette miatt, éspedig a magyar kormányt.

A vészhelyzet kihirdetésekor elfogadott törvény szerint

ugyanis rémhírtejesztésért az vonahtó felelősségre

„aki a különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa…”

Írja közösségi oldalán Vásárhelyi Mária az ismert pszichológus, aki demokratikus elkötelezettsége miatt vált közismertté, és akinek írásait a Városi Kurír is rendszeresen szemlézi.

Márpedig a magyar kormány tevékenysége ennek a tényállásnak minden elemét kimeríti-  folytatódik a bejegyzés. A lehető legnagyobb nyilvánosság előtt hírdeti, hogy nálunk a legnagyobb veszély a migráns-kérdés, valamint hogy nem a vírus leküzdése a legfontosabb feladat, hanem egy 91 éves Amerikában élő magyar milliárdos kollektív gyűlölése. Mindeközben a valóság az, hogy Magyarországon gyakorlatilag már egyáltalán nincsenek “migránsok”, mivel a kormány már a járvány kitörése előtt is csak naponta egy menekültet engedett be az országba, azóta pedig egyet sem, Soros Györgynek pedig a járvány ideje alatt elkövetett egyetlen bűne, hogy 300 millió forintot adományozott az agyongyötört Budapestnek, és ebből a pénzből a főváros tesztelhette a legveszélyeztetettebb intézményekben élő időseket, mivel a kormány, az állítólag sokmillió megvásárolt tesztből a bűnös fővárosnak nem adott. Márpedig a kormány azzal, hogy megpróbálta az ország lakosságát félrevezetni és a vírus elleni védekezés helyett más, nem létező veszélyekre próbálta terelni a lakosság figyelmét, megvalósította a rémhírterjesztés bűntettét. És mivel ezt előre megfontolt szándékkal, különösen aljas indokból, folytatólagosan követi el, a rémhírterjesztésért kiszabható büntetési tétel felső határát kell az elkövetőkre kiszabni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük