Összegezve: mindenki a kasszánál van! – Ki rágja a gumicsontokat?

Az országgyűlési ellenzéke  megkapta és boldogan rágcsálja a szájába tuszkolt gumicsontokat. A kormány pedig – ellenzéki támogatással – azt csinál, amit csak akar.

Egy kavics viszont mégis csak bekerült a fogaskerekek közé,

nevezetesen Székely Sándor független országgyűlési képviselő nyomott egy ‘kövér’ nemet a teljhatalomra, sőt, a szavazatát még meg is indokolta:

“a kormány az első teljhatalmi időszakával is bűnösen és vétkesen visszaélt.”

Meglehet, ez a figyelmeztetés talán hozzájárult ahhoz, hogy Orbán kormányzó valamicskét módosítson az eddigi politikáin, azaz immár nem csak mindenkin lepofoz minden közterhet, hogy aztán nagy kegyesen osztogathasson némi alamizsnát a kiszemelt kedvezményezettjeinek, hanem arra látszik adni a fejét, hogy néhány forintot eleve be se szedjen! Ez pedig a házhoz kiszállított ételek áfája, ami – állítólag – az eddigi 27 % helyett hamarosan 5 % lesz. Már amennyiben így lesz. Azért az öröm mégsem teljes, ugyanis – a hírek szerint – a kiszállítás díját továbbra is 27 %-os áfa fogja terhelni.

A leleményes vállalkozók persze simán beépíthetik az áraikba a kiszállítást, és akkor az egész 5 %-os áfa alá esik. (Van ilyesmire példa, hiszen az éttermekben a felszolgálás hol az árakba értendő, hol pedig külön számlázzák.)

Nyilván elindul majd az értelmezési csata

Ez egyúttal egy újabb gumicsont lesz, ami mellett majd egyre jobban megszokhatjuk a monoton jelentéseket a napi halottak százairól. A tönkrement és a reménytelen helyzetbe kerülő családokról, emberekről, kisvállalatokról alighanem már kevésbé fog szólni a kormányzati hírharsona.

Ezenközben Orbán Ausztriát hazudja labornak. Már ami a pofonokat illeti.

A simogatásokból azonban egyet sem vett át sógoréktól. Pedig ők meg sok szempontból Németországot tekintik “labornak”, s hogyan hogy nem, mindkét országban gyermekenként 300 euró, azaz bő 100.000 forintnyi rendkívüli családi pótlékot utaltak minden szülőnek szeptember-október folyamán. Az egyébként is csemeténként járó havi 200 euró mellé.

Sőt, ha már az áfát említettük,

akkor tegyük hozzá, hogy ez év második felében a németek rendesen letaposták az áfát, azaz 16 (!!!) %-ra vitték le a normál, és 5%-ra a kedvezményes áfakulcsukat. Mármint ott. Ez része annak a 130 milliárd eurós mentőcsomagnak, amelynek keretein belül pénzt pumpálnak a német lakosság és a kisvállalkozások zsebébe.

Hogy érthetőbb legyen, mekkora összegről van szó, nos, 130 milliárd euró pont annyi, mint Magyarország egész éves gazdasági teljesítménye (volt eddig).

Szóval, a németek csupán az év második felében egy évnyi magyar össztermékkel járulnak hozzá az országuk polgárai jóllétéhez. Merkel asszonynak ehhez egy fikarcnyi teljhatalom se kellett. Meg máshoz sem. Igaz,

a német Alkotmány 72 éve tételesen tiltja bármiféle rendkívüli jogrend bevezetését.

Ennek fényében küldök pusszantást a végsőkig romlott magyar országgyűlési képviselőknek, akik az egyetlen Székely Sándor kivételével megengedik maguknak azt szégyent, amit a németek már 72 éve elutasítottak.

karácsonyfa

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük