Vitaindítóként lássuk a Demokratikus Koalíció külügyi kabinetvezetője, Ara-Kovács Attila szerdai sajtótájékoztatójáról kiadott  MTI-közleményt .
[mnky_ads id=”10551″]

Aki nem áll be a sorba, azt árulónak nyilvánítják

“A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz szavazatvásárlásra használja azt a mintegy 30 milliárd forintnyi közpénzt, amit a kormány az év végén osztott szét határon túli szervezetek között.

- Hirdetés -

A párt külügyi kabinetvezetője  azt mondta, hogy a kormánypárt megpróbálja becsatornázni a saját politikai világába a határon túli magyar pártokat, akik pedig erre nem hajlandóak, azokat árulónak kiáltják ki. A Fidesz a határon túli magyarokból “egyfajta politikai prostituáltat” csinált azzal, hogy ezekkel a pénzekkel “megvásárolja” és bevonja őket a magyarországi politikai játszmákba – jelentette ki Ara- Kovács Attila.

Ugyanakkor azt mondta, igazságtalannak tartják, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak Magyarországon, de az állampolgársághoz való jog szerzett jog, ezért azt nem akarják visszavonni, de a szavazati jogot megszüntetnék.”
[mnky_ads id=”10552″]

A DK kabinetvezetője által mondottakra Hídvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója reagált:

“A Fidesz szerint felháborító Gyurcsányék nyilatkozata. A baloldal vezére ma odáig ment, hogy a pártja “politikai prostituáltaknak” nevezte a külhoni magyarokat, miközben a migránsokat tárt karokkal várják – írta a kormánypárti politikus.  Álláspontja szerint, ha az ellenzék jutna hatalomra: gyűlölködésre, a magyar nemzet megosztására és legyengítésére, a migránsok befogadására lehetne számítani. A Fidesz-KDNP a külhoni magyarságot a nemzet elválaszthatatlan részének tekinti, mert Magyarország csak akkor lehet erős, ha a nemzet és a nemzeti egység is erős – rögzítette a kommunikációs igazgató az MTI szerint.”

Az igazság odaát van

A teljesség kedvéért idézünk Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke 168 óra című hetilapnak adott és a Városi Kurírban is szemlézett interjújából:

“Persze nem kérdés, hogy az erdélyi magyarok többsége kivel szimpatizál. De legyünk őszinték: ha végignézzük, hogy miből választhat egy erdélyi magyar, akkor olyan sok lehetősége nem marad. Tény, hogy nincs olyan kérdés a nemzetpolitikában, amiben a Fidesz–KDNP az elmúlt évtizedekben ne támogatta volna törekvéseinket.”

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét