Ki váltja le Orbánt? Az ellenzék te vagy!

Egyes közvélemény kutatások szerint az Orbánra biztosan szavazók még mindig 45 százalékban vannak. Ez már önmagában azt mutatja, hogy ellenzéki összefogás esetén van esély a mostani választáson. De a kép nem ilyen egyszerűen megítélhető. Budapesten és a legnagyobb városokban akár már most is nagyobb lehet az ellenzék ereje.

Igaz csak kicsivel

A kutatások szerint alaptétel, hogy minél alacsonyabb iskolai végzettségű valaki, minél jobban hisz Istenben, annál nagyobb az esélye, hogy a Fideszre szavazzon. Minél nagyobb egy település, minél több iskola, felsőoktatási intézmény van, minél nagyobb a lakosság mobilitása, annál kevésbé vezethető orránál fogva a lakosság.

Ez persze nem azt jelenti, hogy diplomások nem lehetnek Fidesz szavazók, de erről majd lentebb. Sokszor teszik fel nekem is a kérdést, hogy Zoli, én mindig is utáltam Orbánt, vagy már kiábrándultam belőle, de nincs kire szavazzak, mert ez az ellenzék szart se ér!?

Ennek megértéséhez fel kell ismerni Orbán kommunikációs stratégiáját,

ami eddig hatékony volt, de már vannak rések rajta. Ennek három eleme van. A hibbantak hülyítése, a megvesztegetés és a rettegésben tartás, amik egymással is keverednek sok esetben. A hülyítés eszközei a megyei lapok, amelyek mind Fidesz irányítottságúak, a lopott közpénzből megvett televíziók, és az ugyanebből tolt hazug, migráncsozó, Gyurcsányozó facebook hirdetések, meg az egyházak süket népbutítása. Lásd Hit Gyülekezete, a katolikus egyház túlnyomó része stb. akiket szintén megvettek kilóra!

A megvesztegetés sokirányú

Ilyen a nyugdíjasoknak adott 9000 forint. Ami még a rezsicsökkentés címén tőlük elvett pénzeket se ellensúlyozza. De a Főmérnöknek semmi se drága. Azért, hogy nagyobb legyen a kommunikációs érték, utalványt nyomtat, reklámozza, mintha ő adná, postással küldi ki, pedig csak a lopott pénzből tol vissza egy morzsát. Pedig ha tényleg adni akarna, akkor egyszerűen átutalná a nyugdíjasok számlájára. De akkor nem lenne a 9000 forintnál jóval nagyobb a vircsaft!

A megvesztegetés aránya a diplomások esetén a legnagyobb

Akik pontosan látják, hogy csődben az ország, az euro 336 ft, de úgy döntenek, hogy jól akarnak élni. Előléptetésért, osztályvezetői állásért, külföldi útért stb. Hangosan hörgik Orbán dicséretét, mert különben be kellene vallani, hogy ők csak prostituáltak. Ezért még erősebben csaholnak. Ők azok, akik hatalom váltás esetén azonnal átállnak a túloldalra és fennen hirdetik, hogy már a hálószobájukban is mekkora ellenállók voltak. Persze a diplomásoknak is van egy része, amelyik többnyire vallási okból teljesen világtalan, hithű Orbán rajongó. Ők pedig szándékosan nem nyitják ki a szemüket arra, ami körülöttük folyik. Menthetetlenek.

A harmadik módszer a rettegésben tartás, a zsarolás

Isten, Haza, Család! A nemzet, a Nép jóléte mindenek felett! Ordítja Orbán az emberek arcába:- Mi majd megvédünk titeket, mert támad Brüsszel, a migráncsok, meg Soros! A hibbantak meg beveszik, mert nincs gondolkodásbeli nyitottság, valós információ áramlás. Valójában pedig a Fidesz saját pénzét, hatalmát védik mindenkitől. A hülyítettektől is.

A rettegésben tartásnál van a legnagyobb hazugság. A nemzeti lózungok ellenére a Főmérnöknek nem érdeke, hogy a magyar nép jól éljen. Fel kell mutatni egy “élcsapatot” akik nagyon gazdagok. El kell hitetni, hogy te is lehetsz ilyen, ha csatlakozol hozzánk! De ha lemaradsz, véged.

Ha mi valóban európai ország lennénk,

mint a németek, hollandok vagy a franciák, akkor ez a rettegésben tartás, az anyagi zsarolás nem menne. Egy biztos jólétben élő, jogállami keretekhez szokott polgárt nem lehet megfenyegetni. Azt mondja, ha nem tetszik neki egy politikus, akkor a tüntetésen, meg a következő választáson elküldi a p…a. De nem fog rosszabbul élni, mert megvédi a Jogállam és ezt tudja is!

Ez utóbbi nálunk nincs. Csak magányos harcosok, akik még hisznek a törvényben, a jog évezredek óta kidolgozott értékeiben. A polgár meg fél, hogy nem kap a falusi polgármestertől segélyt, közmunkát, a városban kirúgják az állásából, és éhen hal a gyerekeivel az utcán. Tehát ennek az éppen hogy megélünk, nem halunk éhen helyzetnek a fenntartása Orbán érdeke. Addig kussol a nép.

Szóval ki váltja le Orbánt?

Ne az ellenzéket ekézd, ha utálod Viktor, mert látod, mit tett az országgal! Ők legalább kinyitják a pofájukat! Fogd fel végre, hogy ne mástól várd a megváltást! Az ellenzék te vagy! Van még pár nap.

Beszélj a kollégáddal, a szomszéddal, meg a Katival a fodrásznál, és vidd el szavazni! Orbán ellen! Arra kell szavazni, akinek legnagyobb esélye van a Fidesz legyőzésére! Ha megnyerjük a nagyvárosokat, akkor megindul a rendszer bomlása.

Vagy ülj otthon a televízió előtt és fanyalogj, hogy senki nem tesz semmit! Legfőképpen te nem! De akkor csak magad hibáztathatod!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük