“Ugyan, hát ki venné már komolyan, amit egy Szijjártó Péter mond, mondja Szijjártó Péter…”

Szijjártó külügyminiszter elővette ártatlan arckifejezését a smizettből – na jó, a fiókból-  és értetlenkedett egy sort azon, hogy egyáltalán felvetődött a kérdés, miszerint esetleg gond lehet a magyar-amerikai kapcsolatok körül.

“Jó, hát hónapokon keresztül alázták Bident, elmondták mindennek,

végig nyíltan drukkoltak Trumpnak, tolták ezerrel a “választási csalás” című uszítását, ami 5 emberéletbe került, és még utána is arról ment a propaganda a Capitolium ostroma kapcsán, hogy Biden elnöksége lám, káoszt eredményez (a minősített hülyéik szerint baloldali provokáció történt), de most már végleg vakvágányra futott a nagyarcú “nincsbtervük“, úgyhogy akkor mostantól nem ér a nevük, káposzta a fejük. Csak vicceltek. Reszelgették, hegyezgették a körmöcskéiket, és hülyeségeket beszéltek. Ugyan, hát ki venné már komolyan, amit egy Szijjártó Péter mond, mondja Szijjártó Péter. Ez egy ún. “külügyminiszter” Magyarországon.”

-írta le tökéletesen a helyzetet Jávor Benedek közösségi oldalán.

Nincs mit elsimítani a magyar-amerikai kapcsolatokban

– erről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor az mfor.hu arról kérdezte, szükség lesz-e valamilyen protokolláris gesztusra azután, hogy ősszel nekiment az amerikai elnökválasztás demokrata jelöltjének, a végül győztes Joe Bidennek.

Választási kampány volt,

„ősszel nem az történt, hogy egyszer csak gondoltunk valamit, és nekirontottunk az amerikai elnökválasztás egyik jelöltjének, hanem az, hogy az egyik jelölt Magyarországot egy autoriter államként állította be, ami egyértelmű sértés a magyar emberekre, a magyar nemzetre nézvést. Ezt nyilvánvalóan nem lehetett reakció nélkül hagyni. (…) Én ott nem állítottam, csak annyit mondtam, hogy mielőtt ő közép-európai országokat rágalmaz, és egy közép-európai nemzetet sért meg azzal, hogy diktatúrának állítja be, azelőtt lehet, hogy neki címezve is lennének olyan kérdések a térségünkhöz kötődően, amiket meg kellene válaszolnia”

– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az mfor.hu-nak adott interjújában, amikor a lap újságírója azt kérdezte tőle, kellett-e már exkuzálnia magát a leendő amerikai elnök, Joe Biden előtt, miután elég kemény megjegyzést tett ukrajnai kapcsolataira, családtagja üzleteire az amerikai elnökválasztás előtt.

Az amerikai elnökválasztási kampány finisében az Orbán-kormány egyértelműen a hivatalban lévő Donald Trumpot támogatta, Szijjártó pedig külön meg is támadta Joe Bident, miután a demokrata elnökjelölt Magyarországot Lengyelországgal együtt totalitárius rendszerekkel együtt emlegette. A magyar külügy vezetője akkor azt üzente Bidennek, jó lenne, ha választ adna arra kérdésre, hogy milyen módon vetette latba a politikai befolyását a fia, és a fia által vezetett vállalat érdekében, ennek a vállalatnak a nyereségessége érdekében.

A külügyminiszter hangsúlyozta, egyfajta gesztus lehet Washington felé, hogy az elmúlt hetekben, ő és a magyar nagykövet is többször elmondta, hogy Magyarországnak

„fontos a harmonikus együttműködés az Egyesült Államokkal”.

egyetemek

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük