Kiderült, hogy hamis a nő érettségije így élettársa, a polgármester “meghosszabbította egészen Bicskéig”

Az alábbi, a Blikkben megjelent történet, alighanem még a sok mindent megélt Fidesz-univerzumban is sokaknál veri ki a biztosítékot. Egyre nagyobb hullámokat ver Szabó Krisztinának, a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjének ügye, aki az elmúlt két és fél évtizedben felépített szakmai karrierjét egy hamisított érettségi bizonyítványra alapozta.

A fideszes polgármester, fideszes módra viselkedik

A rendőrségi nyomozás lezárult, és világosan ki is mondta: közokirat-hamisítás történt, így február eleje óta nyílt titok, hogy az egészségügyi vezető összes később szerzett diplomáját erre az álérettségire alapozva szerezte meg. Végh László polgármester azonban a vészhelyzetre hivatkozva nem lépett semmit, sőt a jogerős rendőrségi határozat ismeretében közel duplájára emelte a vele élettársként élő Szabó Krisztina 800 ezer forintos illetményét.

Az egyik Fidesz-tagnak, Pető Zoltánnak most telt be a pohár írja a portál. A helyi lapban, a Sümegi Szóban a választópolgároknak írt levelében részletesen megindokolta, miért is mondott le külsős bizottsági tagságáról és lépett ki a helyi Fidesz-alapszervezetből.

– Már szeptember óta fontolgatom ezt a lépést, mert úgy érzem, szakemberként egyáltalán nem veszik figyelembe az észrevételeimet, és ebben az ügyben is szándékosan nagy volt a titkolózás – nyilatkozta a Blikknek Pető Zoltán, aki – hangsúlyozottan magánvéleményként – elmondta azt is: nem kívánt egy olyan pártnak tagja lenni, amelyik nemcsak megtűri, hanem védi is az ilyen embereket.

– Bátran vállalom a véleményem és nem akarom szégyellni magam, amikor végigmegyek a város utcáin és megkérdezik tőlem, miért nem történt eddig semmi – tette hozzá.

érettségi

Van, aki mást is lépett

– Szervezetünk minden egyetemet megkeresett, ahol Szabó Krisztina ezzel a hamisított érettségivel felsőfokú végzettséget szerzett – közölte Kovács Mihály, a kilenctagú képviselő-testületben három hellyel rendelkező Élhetőbb Városért Egyesület elnöke.

A Pécsi Janus Pannonius Egyetem – ahol a csalással vádolt Szabó Krisztina megvédte kisdoktoriját – vezetősége „a hivatalos rendőrségi határozat birtokában kész megindítani a semmissé nyilvánítási eljárást” – mondta a szervezet elnöke, aki szerint nemcsak Szabó Krisztinának kell távoznia pozíciójából, de a polgármesternek is le kell mondania.

– A polgármester és a helyi Fidesz-frakció véleménye szerint a vezetői megbízás ellátásához Szabó Krisztinának minden előírt végzettsége megvan, így nem indokolt, hogy állásából elmozdítsa a fenntartó önkormányzat – nyilatkozta az ügy kirobbanásakor Végh László polgármester, akit most hiába kerestünk nem értük el.

Bőven akadt gyanús jel

Az igazságügyi okmányszakértő szerint a bélyegzőnyomat hamis bélyegzővel készült, továbbá a bizonyítványt nem az arra jogosult intézmény állította ki. Az érettségi anyakönyvben nem szerepel sem Szabó Krisztina neve, sem az érettségi törzslapja, de még az érettségi vizsganapot sem találták.

Na ugye?

érettségi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük