Kiderült, mi lesz velünk a bűvös május 3-a után! Csepegtetés az operatív törzs sajtótájékoztatóján….

Mióta Orbán Viktor bedobta a május 3-i határnapot, -nem tudni, hogy magához a vírushoz eljutott-e a hír- sokan találgatjuk “mire is gondolt a szerző”. Talán egy lépéssel -sasszéval-  közelebb jutunk a megoldáshoz!

Enyhítés? – na az lesz!

Az operatív törzs mai, vasárnapi tájékoztatóján kiderült, hogy május 3-a után valóban enyhítések várhatóak, de ez nem jelenti azt, hogy mindent lehet úgy csinálni, mint régen.

A választóvonal,

amely után a magyar szakemberek modellje szerint új szakaszába léphet a védekezés? A gazdaságnak újra kell indulnia, de úgy, hogy közben a koronavírus által legveszélyeztetettebbeket megvédhessük: az időseket, a betegeket és a nagyvárosokban lakókat.

Több európai ország is a lazítások bevezetésére készül,

Magyarország május 3-a utánra tervez lépéseket, de konkrétumok még nem hangzottak el. Közben Gabriel Leung, vezető hongkongi járványkutató a Der Spiegel német lap hasábjain üzente Európának, ha a korlátozások lazításával kapkodunk, az katasztrófához vezet.

Az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján egy lépéssel közelebb juthattunk ahhoz, mégis, hogyan kell majd elképzelni május 4-től az életünket.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a hongkongi figyelmeztetéssel kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta:

“Most úgy látjuk, a járványügyi helyzet lehetővé teszi bizonyos enyhítések bevezetését, de következetesen bevezetett egyéb intézkedések mellett, szigorú rend szerint lesz erre lehetőség.

Ez nem azt jelenti, hogy nem kell számolni majd korlátozásokkal, és nem kell figyelni egymás egészségére, hanem azt, hogy bizonyos szabályok szerint újrakezdhetünk bizonyos tevékenységeket .”

Nesze semmi, fogd meg jól!

Bizonyos szabályok…..

Várható volt, hogy csak morzsákat eregethet el a közszolga, a frankó bejelentést ki más tehetné meg, mint az ország miniszterelnöke? Még hetet kell aludnunk és megtudhatjuk (?) mi is lesz velünk?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük