Kiemelt nemzetgazdasági érdek, hogy az eddigi 5 helyett kinek lehet a kormány döntése alapján 7 kaszinója… és más finomságok a parlament éjszakai műszakjából

A jövőben kiemelt nemzetgazdasági érdek lesz, hogy ki üzemeltetheti Magyarországon a kaszinókat. A 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslat a koncessziós törvényt, valamint a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt is alaposan módosítja.

Az eddigi 5 helyett 7 kaszinója lehet annak, akivel a kormány megállapodik

– írta a Pivátbankár.

A kormány rendelettel dönt a kiemelt nemzetgazdasági érdek fennállásáról.

A kiemelt nemzetgazdasági érdeket azzal indokolja a javaslat, hogy

fontos a kaszinók koncesszióba adásából befolyó költségvetési bevétel hosszabb távú tervezése.

A portál szerint az innen befolyó költségvetési bevételek minimálisak.

Az új kaszinótulajdonos kiválasztása

már akkor elkezdődik, amikor az előző koncessziós szerződés időtartamának még csak a fele telt el. Több érvényes ajánlat esetén az ágazati miniszter azzal a megbízható szerencsejáték-szervezővel köti meg a koncessziós szerződést, aki a legmagasabb összegű koncessziós díj megfizetését vállalja.

Eddig az tehetett ajánlatot,

akinek nem volt 500 ezer forintot meghaladó adótartozása és legalább 10 éven keresztül folytatott szerencsejáték szervezésére irányuló tevékenységet Magyarországon.

A jövőben az számít megbízhatónak a kormány szerint, akinek

egyik bankszámláján sem volt 10 millió forintot meghaladó azonnali beszedési megbízás az adóhatóság részéről és legalább 5 éven keresztül folytatott szerencsejáték szervezést.

A monogramját nem közölték – még!

Tianon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük