Kiépült a Nemzeti Zsarolás Rendszere!

Bod Péter Ákost annak idején maga Orbán javasolta miniszterelnöknek. Ő mondta ennek kapcsán, nem szeretne olyan országban élni, ahol megjelenik két jól öltözött úriember és elkérik a cégét. Tudta mit beszél. Magam is sok ilyen történetet hallottam.

De nem csak udvarias kérés van

Egyes politikusokról konkrétan lehetett hallani, ha kinéztek maguknak valamilyen céget, akkor nem azzal kezdték, hogy ajánlatot tettek a reális áron való megvételre. Hanem elkezdték körbe kutatni a tulajdonost, milyen korábbi törvénytelen stiklije volt? Nem homosexuális-e, jár-e prostituáltakhoz, van-e szeretője stb.?

Aztán felkeresték néhány fényképpel, amit kitettek az asztalra azzal, hogy el lesz küldve a feleségének is. Az üzlet a legtöbb esetben létrejött…

Orbán a járvány miatti válság csúcsán felére csökkentette az önkormányzatok iparűzési adó bevételét a vírusra hivatkozva

Persze, nem az ÁFÁ-t csökkentette, ami 27 %-os, hanem egy kisadót. Mert az ÁFA az ő zsebébe folyik, az iparűzési adó pedig az önkormányzatokhoz.

Bevételük felét, harmadát biztosítja ez. Éppen ezért biztosra vehető, hogy ennek hiányában kifizetetlen számlák tömege marad az önkormányzatoknál. Persze Karácsony napján a Kormány Fideszes vezetésű nagyvárosoknak egyenként 1,38 milliárd forint támogatást adott a járvány miatti terhekre hivatkozva.

Első ránézésre ez csak pénzügyi szemétség

Valóságban ez a Nemzeti Zsarolás Rendszerének totális kiépítése.

Az 1996 évi 25. törvény az önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szól. Ez kimondja, ha 60 napnál régebbi elismert számla követelés, jogerős marasztaló ítélet stb. van az önkormányzattal szemben, akkor a polgármester köteles a testületnek ezt jelenteni, és adósságrendezési eljárást kezdeményezni. A hitelező is kezdeményezheti a csődeljárást a bíróságon,amely elrendeli a csőd gondnok kirendelését. Innentől kezdve bármilyen pénzügyi, vagyoni követelés csak a gondnokon keresztül érvényesíthető.

Magyarul megszűnik az önkormányzat gazdálkodási önállósága! Ami a politikai halált is jelenti egyben!

Nem véletlen, hogy az Orbán-média folyamatosan az ellenzéki önkormányzatok, polgármesterek alkalmatlanságát sulykolja

Mást se hörögnek, röfögnek a beszélgetős műsorokban a Fidesz bérenc “újságírók”. Ez előkészítése az önkormányzatiság megfojtásának. Ami egyébként uniós követelmény, hogy az ügyeket a lehető legalacsonyabb szinten, keletkezésük helyén kell intézni. De mire az Unió ebben érdemben lépni tud, már elmúlnak a 2022-es választások.

Tehát akár egy tízezer forintos számla ki nem fizetés miatt be lehet dönteni egy Pécs nagyságú város önkormányzatát és röhögve lehet mutogatni rájuk, hogy még egy nyílászáró cserét se tudnak saját képességeik alapján megoldani. Csak az marad életben, aki a Főnöknek paríroz!

Szóval egy gátlástalan, mocskos, szemét rendszert épített ki véglegesen Orbán. Olyat, mint ő maga!

Innen üzenem minden ellenzéki politikusnak, polgármesternek,aki azt hiszi, hogy Orbánnal lehet tárgyalni, normális egyezséget kötni, az hülye! Ezt el kell felejteni!

Marad a Nagy Francia Forradalom jelszava:

Liberté, égalité, fraternité ou la mort! Azaz Szabadság, egyenlőség, testvériség vagy a Halál!

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük