Kiesett a MOL Fehérvár FC is!

Nem sikerült a bemutatkozás a hétfőn kinevezett Huszti Szabolcsnak a MOL Fehérvár FC kispadján, mivel csapata hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, így búcsúzott a sorozattól.

A 6. percben Gruber Zsombor villant meg, remekül indította Luciano Slagveert, akinek kissé jobbról, 12 méterről leadott lövésébe még éppen bele tudott vetődni Heister

A hazaiak a 12. percben „mutatkoztak be”, amikor egy bal oldalról beívelt szabadrúgást Fiola Attila csúsztatott kapura fejjel, Markek Tamás remek reflexszel, vetődve tornászta ki a bal alsó felé tartó labdát.

A 24. percben Artem Favorov kanyarította be a labdát jobbról Jakov Puljichoz, aki 13 méterről, Batik Bence Honvédnak lőtt klasszisgólját csaknem lemásolva, félollózva a léc alá bombázott (0–1).

A 28. percben Nagy Zsolt angolszomorító bal lába lendült lövésre 22 méterről, a löket picivel a bal kapufa mellett süvített el. Markek Tamás az első félidő utolsó percében még bemutatta a mérkőzés védését. Nego ívelt az ötösnél érkező Schön Szabolcs fejére, aki futtából, erővel fejelt a kapu jobb oldala felé. Markek mozgásával ellentétes módon, a levegőben úszva, hihetetlen bravúrral ütötte ki a labdát.

A 67. percben a csereként beállt Lamin Colley adott be jobbról, középen érkezett Komáromi György, öt méterről lőtt, de Nego odaért és mentett.

Huszti Szabolcs, a Fehérvár vezetőedzője

“Nagyon csalódott vagyok az eredményt illetően, sajnos egy-két ember nem úgy áll hozzá a csapathoz, ahogy kellene. Szeretném azokat az embereket megtalálni, akik élnek-halnak a Vidiért. Azokat fogom játszatni, akik a klubért küzdenek, még akkor is, ha esetleg papíron kevesebb kvalitással rendelkeznek. Természetesen voltak pozitív dolgok is, több helyzetünk volt, mint a PAFC-nak, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk. Két nap nem sok mindenre elég, ezt tudtuk. Mindenki tiszta lappal indul nálam, de már tapasztaltam néhány dolgot az elmúlt napokban. Biztos, hogy lesznek változások a csapatban a Paks meccsen, amelynek a kezdéséig már csak egy regeneráló és egy meccs előtti edzése van a keretnek. Hogy pozitívumokat is említsek: Schön Szabival például elégedett voltam, először játszott kezdőként, jól megoldotta a feladatát, hasonló karaktereket keresek, mint ő.”

Hornyák Zsolt, a Puskás akadémia vezetőedzője

“Azért jöttünk ma este Székesfehérvárra, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. A legnehezebb ellenfelet kaptuk a kupában, nagy alázattal érkeztünk a mérkőzésre. Az volt a szándékom, hogy mindenki megkapja a lehetőséget, a játékosok érezzék a bizalmat, hogy egy ilyen nehéz mérkőzésen is számítok rájuk. A mérkőzés nagy részében elégedett voltam a mutatott játékkal, sikerült ellenfelünket már a saját tizenhatosa előtt letámadnunk, sokszor szereztünk magasan labdát, ahogy azt kértem a játékosaimtól. Az utolsó 15-20 perccel voltam csupán elégedetlen – ezért is cseréltem le Colley-t -, ekkor sokszor behúzódtunk a kapunk elé, ezt pedig a Vidi igyekezett kihasználni, de kapusunk jól védett és a védősorunk is stabil volt. A sikernek örülünk, de szerények maradunk, hétvégén pedig egy újabb nehéz meccs vár ránk az FTC ellen.”

Labdarúgó MOL Magyar Kupa

4. forduló (a 16 közé jutásért):

MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)
Gól:
 Jakov Puljic (24.)

Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II)-ZTE FC 0-2 (0-1)
Gól:
 Mocsi Attila (5.), Zoran Lesjak (76.)

Szombathelyi Haladás (NB II)-Budapest Honvéd 1-2 (1-2)
Gól:
 Nyíri Vince (41.), ill. Kocsis Dominik (11.), Keresi Zalán (14.)

FC Ajka (NB II)-Újpest FC 1-3 (1-1)
Gól:
 Jagodics Bence (46.), ill. Csongvári Áron (18.), Irie Goure Bi (50., 61.)

A nyolcaddöntő sorsolására csütörtökön 20 órától kerül sor az M4 Sporton.

Forrás: molfehervarfc.hu / MLSZ / MTI / pfla.hu

VK – SPORT

Pin It on Pinterest