Kijózanodás napja – Tüntetés Pécsett egy nyugat európai “migráns” szervezésében

Anyák napjára, – május 6-ra – ami két nappal előzi meg az új kormány eskületételét a parlamentben szervez tüntetést Pécsett Simon Wintermans, akinek négy magyar gyermeke van, és az is ő, aki elmondta az eddigi kormányellenes demonstrációk egyik legjobb beszédét – írja a Szabad Pécs.

Simon Wintermans

Pécs
Fotó: Essen-Pécs-isztambul projekt

A művészettörténész végzettségű, Magyarországon építőipari vállalkozóként dolgozó férfi a korábbi években Európa számos kulturális fővárosát “bebiciklizte”, hogy Pécset népszerűsítse és szintén a nevéhez fűződik a baranyai megyeszékhelyen a tulipánültetési programot (TuliPécs) is.

Wintermans a főszervezője a várhatóan a legnagyobb vidéki tüntetésnek, amiről bővebben  ezen a linken olvashat, akit érdekel.

“Kijózanodás napja – Tüntetés Pécsen! Anyák napi békés megmozdulás Pécsért!

Várunk minden cselekedni vágyó, családját, városát és hazáját szerető pécsi polgárt! Tudomásul kell vennünk az április 8-ai választások eredményét, tudomásul kell vennünk, de nem szabad elfogadnunk! Hazugságokkal befolyásolt, manipulált választásokon szerzett többséget a kormánypárt.

Nem szabad elfogadnunk, mert ennek a kormánynak a korrupt politikusai, saját hatalmuk megőrzése érdekében ellopták Magyarországot a szemünk elől, s strómanjaikon keresztül maguknak, családtagjaiknak vagy barátaiknak játszották át közös vagyonunkat és értékeinket. Magyarok százezreit, férjeinket, gyermekeinket, családokat kényszerítettek kivándorlásra a megélhetésért. Bizonytalanságba és kiszolgáltatottságba taszítottak több generációt.

Cselekednünk kell! Cselekednünk, mert elfogy az ország! Cselekednünk kell az információ szabadságáért, a szabad sajtóért!

A kormánypárt egyik legaljasabb lépése a szabad, független sajtó felvásárlása és eltiprása, az újságírók elnémítása, a kritikus médiumok kivéreztetése. A médiaoligarchák, és a kézivezérelt, képmutató közmédia egyoldalú és félelemkeltésre alapozott tájékoztatása, április 8-án meghozta az eredményét. Uszító álhírekre, a kormánypárt agitprop irodáiban gyártott alaptalan rágalmakra, és gyűlöletbeszédre építve csapták be a magyar népet. Tisztán kell látnunk, nem engedhetjük tovább, hogy közpénzből fizetett sajtó tartsa fenn a homályt.

Cselekednünk kell! Ha aggódsz a hazádért, és elég akarat, szándék és bátorság is van benned a cselekvéshez: gyere el! Részletes program felszólalók április 27-én.”

Pécsett és Debrecenben is kormányellenes tüntetést tartottak

Pécs példát mutatott az országnak

Kussolás-szabadság Pécsett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük