Kikapcsolták az internetet az SZFE-n!

Mind a Színház- és Filmművészeti Egyetem Szentkirályi utcai, mind a Vas utcai épületében, mind pedig a Vas utcához tartozó kollégiumban kikapcsoltatta az internetet az egyetem újonnan kinevezett vezetése – tudta meg a Mérce.

Mi jön ezután? Fűtés, villanyszolgáltatás, vízellátás?

A lapnak nyilatkozó, Hallgatói Kommunikációért felelős hallgató elmondta,

tudni lehetett, hogy ma 6-tól fórumot tartanak, amihez a járványhelyzet okozta limitált offline létszám miatt, szükségük van internetre.

A hallgató elmondta azt is,

a Vas utcai épület kollégiumi részében az internet kikapcsolásával az egyetem vezetése megszegte az ott elszállásolt hallgatókkal kötött szerződést, mivel ők a kollégiumi díjukkal az internetszolgáltatásért is fizetnek.

Az egyetemen felröppent, és most beigazolódott pletykák szerint

Szarka Gábor ma reggel elhangzott nyilatkozatával összhangban az egyetem területén minden nap este 6 és reggel 7 között fogják szüneteltetni az internetszolgáltatást, azonban a nekünk nyilatkozó hallgató szerint még bizonytalan hogy reggel valóban vissza lesz-e állítva az internet.

Orbán: “Mi sohasem vetemednénk arra…..”:

Az SZFE oktatói közleményben válaszoltak

“Alulírottak, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói kijelentjük, hogy mindannyian elkötelezettek vagyunk munkatársaink, hallgatóink és az oktatás iránt.

Kijelentjük, hogy nem felel meg a valóságnak az Egyetem új vezetése által a mai napon kiadott közleményben hangoztatott vád, miszerint a „szeptemberi tanévnyitón bejelentett „tanköztársaság” elnevezésű oktatási modell mostanra teljes egészében szétzilálta az Egyetem belső működését”.

Az egyetemfoglalás a hallgatók tiltakozásának érvényesítése, a hallgatói közösség jelentős részének akaratából jött létre, az elmúlt 43 napban követeléseik kapcsán senki, akit megszólítottak, nem állt szóba velük.

A kinevezett új vezetés és a fenntartó törvénysértő módon csaknem egy hónapja bojkottálja a tárgyalásokat a sztrájkbizottsággal az egyetemi autonómia elvesztéséből fakadó súlyos munkavállalói jogsérelmek orvoslásáról.

Felkérjük az SZFE október 1-én kinevezett új kancellárját, hogy az egyetemi autonómia súlyos megsértésének orvosolására a fenntartó Kuratóriumnál haladéktalanul járjon el.”

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük