Városi kurír
A napi fontos.

Öt év alatt háromszorosára nőtt a kilakoltatások száma

0 319

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai szerint tavaly az egész országban már 3636 kilakoltatást hajtottak végre. Vagyis az év minden napjára jut tíz kilakoltatás.

Az utóbbi öt évben háromszorosára nőtt a kilakoltatások száma: 2012-ben 1020, tavaly 3636 lakásból költöztették ki a lakókat.

Nemcsak a fővárosban kerülnek családok százai az utcára: már a kisebb falvakban is mindennapos, hogy „viszi a házat a bank” – írta a Népszava.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai szerint tavaly az egész országban 3636 kilakoltatást hajtottak végre. Vagyis az év minden napjára jut tíz kilakoltatás. Ráadásul az intézkedések száma egyre csak nő. Völner Pál igazságügyi államtitkár egy parlamenti kérdésre adott korábbi írásbeli válaszából kiderül, hogy  míg 2012­-ben 1020, 2013-­ban 1300 tulajdonost lakoltattak ki, addig 2015­ben már 2335, 2016-­ban pedig 3474 ilyen intézkedés történt.

Ebből az adatsorból ráadásul még hiányoznak is azok, akik nem várták meg a végrehajtási procedúrát, és önként távoztak, rokonoknál, hétvégi házakban, elhagyott épületekben húzták meg magukat.

Az MTI szemléjéből kiderül, hogy az elmúlt öt évben több mint 240 ezer ingatlant árvereztek el tartozás miatt.

A „hangosabb” fővárosi kilakoltatások csupán az összes ügy harmadát teszik ki, a „csendes többség”, a végrehajtások elszenvedőinek kétharmada vidéken él.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

100 ezer ember kerülhet utcára – kezdődnek a kilakoltatások


Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ