Kilenc bemutatóval készül a Vígszínház —  Az Eszenyi-botrány után Rudolf Péter

Kilenc bemutatót terveznek a jövő évadban a Vígszínházban, amely augusztus 21-től újra várja a közönséget; műsorra tűzik a járvány miatt elmaradt előadásokat és az új bemutatókat.

125. évad

Rudolf Péter, aki hivatalosan július 1-jétől a Vígszínház igazgatója, a jövő évadról tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a 2020/2021-es évadban is hirdetnek bérletet, amelyben három vígszínházi és három Pesti színházi bemutató szerepel. Emellett két házi színpadi premier és egy, a Vígszínház alapításának 125. évfordulójára tervezett nagyszínpadi zenés produkció található meg a programban.

Mint mondta, úgy terveznek, hogy az évad elindítható lesz és a járvány miatt elmaradt előadásaikat is pótolni szeretnék.

Rudolf Péter tájékoztatása szerint az átadás-átvétel a lehető legprofesszionálisabban zajlott le, köszönetet mondott ezért az előző vezetésnek, amely, mint mondta, biztonságos anyagi környezetet is teremtett. Továbbá köszönetet mondott a minisztérium támogatásáért is.

Az új igazgató elmondta: ezzel a társulattal szeretne dolgozni, kevés új tagot szerződtet. Brasch Bence, Méhes László, Seress Zoltán és Telkes Péter szerződik a társulathoz.
A sajtótájékoztatón a jövő évad bemutatóinak rendezői és főszereplői mutatták be a készülő produkciókat.

Az új évad első bemutatója október 3-án Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása lesz a nagyszínpadon, amelyet Rudolf Péter állít színpadra, Börcsök Enikővel és Hegedűs D. Gézával a főszerepben.

Rudolf Péter, Börcsök Enikő és Hegedüs D. Géza. Fotó: Gál Bereniké

A Pesti Színházban kortárs évadot terveznek

Október 16-án Valló Péter rendezésében mutatják be Florian Zeller komédiáját Az apát, amelynek főszerepét Kern András játssza.

A Pesti Színház második bemutatóját november végén tartják.

Marius von Mayenburg A kő című színdarabját Michal Docekal, a Prágai Városi Színházak igazgatója rendezi

Az előadásban Szilágyi Csenge, Antóci Dorottya, Majsai-Nyilas Tünde és Nagy-Kálózy Eszter is színpadra lép.

A nagyszínpadon december 12-én tartják a Szerelmek városa bemutatóját. A romantikus francia film zenés színpadi adaptációját ifj. Vidnyánszky Attila rendezi, Vecsei H. Miklós átiratában Waskovics Andreával, Gyöngyösi Zoltánnal és Wunderlich Józseffel a főszerepben.

A nagyszínpadon a harmadik bemutató a Kabaré című musical lesz március 6-i bemutatóval, Béres Attila rendezésében, Szilágyi Csenge, Brasch Bence és Seress Zoltán szereplésével.

A Pesti Színház harmadik bemutatóját 2021 februárjában tartják: Yasmina Reza komédiáját Török Ferenc filmrendező állítja színpadra, aki most először dolgozik a társulattal. A Bella figura szereplői között van Petrik Andrea, Halász Judit és Wunderlich József.

Rudolf Péter elmondta: a Házi Színpadon szeptember 21-én, a magyar dráma napján mutatják be a Csáth Géza írásaiból készült előadást, a Csáth és Démonait Vörös Róbert rendezésében, Horváth Szabolccsal a címszerepben.

Továbbá januárban bemutatják Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak című regényének színpadi változatát Paczolay Béla rendezésében, Kútvölgyi Erzsébet, Balázsovits Edit és Márkus Luca szereplésével.

Kiemelte, hogy

2021.  május 1-jén lesz a Vígszínház alapításának 125. évfordulója, amelynek alkalmából egy ünnepi előadást hoznak létre

Július 13-ától elérhető lesz a Vígszínház HONLAPJÁN a részletes műsor, amelyben az október 31-ig látható előadások szerepelnek.

Az eseményen részt vett Krucsainé Herter Anikó, az Emmi kulturális fejlesztésekért és finanszírozásért felelős helyettes államtitkára és Karácsony Gergely főpolgármester.

(MTI)

Vígszínházban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük