Az atv.hu információi szerint Komáromi Zoltán, az Együtt egészségpolitikusa a  párt szombati küldöttgyűlése után jelentette be, hogy távozik. A civilben háziorvosként praktizáló szakértő ugyanakkor marad a párt listáján.
[mnky_ads id=”10551″]
Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje megerősítette a kilépés tényét, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Komáromi továbbra is rajta lesz a listájukon, és nem is kérte, hogy levegyék onnan. Azt is hozzátetette: reméli, hogy az érdi egyéni választókerületben nem indítanak rá ellenzéki jelöltet, mert esélyesnek tartja a győzelemre.
[mnky_ads id=”10552″]
Komáromi Zoltán, több ponton cáfolta Szigetvárit. Három dolgot mondott el, ami miatt a kilépés mellett döntött: először is úgy érzi, hogy az Együtt nem helyez kellő hangsúlyt az egészségügy kérdésére, miközben – a párt egy saját felmérése szerint is – az emberek túlnyomó többsége ezt tartja a legégetőbb problémának Magyarországon. Másodsorban azért döntött a távozás mellett, mert úgy érzi, bármilyen irányba indult el az Együtt, az végül kudarcba fulladt, és nem tudott senkivel összefogni. A harmadik ok, ami miatt kilépett, pedig szorosan ehhez kapcsolódik: a saját miniszterelnök-jelölt és lista, ami megakadályozza az összefogást.

Komáromi hozzátetette: csak azért van jelenleg is rajta az Együtt listáján, mert egyelőre nem került szóba, hogy lekerül onnan. Értelmetlennek tartja azt is, hogy elinduljon egyéniben Érden. A jövőjét firtató kérdésünkre azt mondta: szaktudásával szeretné segíteni a demokratikus ellenzéki pártokat.

- Hirdetés -

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja – mint arról beszámoltunk – szombati budapesti küldöttgyűlése Szigetvári Viktort választotta a párt miniszterelnök-jelöltjének, az országos politikai tanács pedig arról határozott, hogy Juhász Péter legyen a listavezető. A frissen megválasztott kormányfő-jelölt úgy fogalmazott: egy rendszerváltó koalíciós kormányt kell létrehozni, és abból nem hiányozhat az Együtt.
[mnky_ads id=”10553″]

1 hozzászólás

  1. A nagyzási mánia.Nevetőgörcsöt lehet kapni, nem jelzett százalékos párt miniszterelnök jelöltet jelöl.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét