Kínai börtönben egy magyar, Orbánékat nem érdekli – Hány ember életét éri meg a Fudan egyetem és a Budapest-Belgrád vasútvonal?

Felháborodott hangú bejegyzést tett közzé facebook oldalán Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa. Arról ír, hogy közel három éve szenved ártatlanul egy kanadai-magyar kettős állampolgár egy kínai börtönben és a szervilitás csúcsira törő magyar kormány nem hajlandó semmit tenni érte.  

Orbán Viktor 2 és fél éve szó nélkül hagyja, hogy egy magyar állampolgár ártatlanul szenvedjen egy kínai börtönben!

Úgy tűnik, a magyar kormánynak a Kínai Kommunista Párt diktál már akkor is, ha magyarok életéről és szabadságáról van szó, kezdődik a bejegyzés, majd így folytatódik:
A magyar származású, kanadai-magyar kettős állampolgár Michael Kovrig két és fél éve ártatlanul sínylődik egy kínai börtönben, de a kormány a kisujját sem mozdítja, hogy segítsen neki. Ma (csütörtök, szerk.)  Szijjártó Péter minisztériuma gyakorlatilag elismerte, hogy még a kapcsolatot sem vették fel Kovriggal.
Gyomorforgató, hogy Orbánnak a Fudan egyetem, a Budapest-Belgrád vasútvonal és az ebből származó lopások fontosabbak, mint egy magyar ember élete.
A kanadai-magyar állampolgár Kovrigot 2018 decemberében fogták el a kínaiak bosszúból azután, hogy a kanadai hatóságok őrizetbe vették a Huawei pénzügyi igazgatóját. A kínai igazgató ellen gyakorlatilag ipari kémkedés miatt emeltek vádat az Egyesült Államokban.

A magyar külügy fel sem vette vele a kapcsolatot

Kovrig és egy másik, szintén politikai fogoly kanadai állampolgár pere nemrég, több, mint 2 év jogellenes fogvatartás után kezdődött meg Pekingben, de a kanadai hatóságokat nem engedték be hozzájuk. A magyar külügy pedig nem is akarta vagy próbálta felvenni Kovriggal a kapcsolatot. Ezt Magyar Levente külügyi államtitkár a ma nekem írt válaszában el is ismerte- írja Szabó Tímea.

Egy mellébeszéléssel elintézte a külügy a nekem írt válaszát annyival, hogy Kína nem ismeri el a kettős állampolgárságot, és Kovrig kanadai útlevéllel érkezett az országba. Végtelenül cinikus ez a hozzáállás egy olyan kormánytól, amelyik naponta tárgyal a kínai kormánnyal, és ha akarna, tudna tenni az ügyben. A magyar kormánnyal szemben a kanadai kormány viszont mindent megtesz a kiszabadításukért. Legutóbb, kb. 2 hónappal ezelőtt a kanadai miniszterelnök összehozott egy 58 országból álló koalíciót a túszdiplomácia elítélésére. AZ UNIÓS ORSZÁGOK KÖZÜL EGYEDÜL MAGYARORSZÁG NEM CSATLAKOZOTT, NEM TÁMOGATTA A „KÉT MICHAEL” SZABADON BOCSÁTÁSÁT.
A magyar kormány egyre mélyebbre süllyed, ha a kínai gazdasági és politikai érdekekről van szó! Hány ember életét éri meg a senki által nem támogatott Fudan egyetem és a Budapest-Belgrád vasútvonal?
Kaleta Gábor pedofil bűnözőt persze azonnal kimentették Orbánék, és ha a sajtó nem hozza nyilvánosságra, még el is tusolták volna az ügyét.

Üzenem a kormánynak: fejezzék be a Kínai Kommunista Párt mindenek fölött való kiszolgálását, emberi életek és szabadságok beáldozását az ipari lopások és a kínai titkosszolgálat Magyarországra telepítése érdekében! A világon nincs még egy kormány, amelyik büntetlenül ezt merné művelni!”

Kapcsolódó

kínai börtön

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük