Kipukkadt az Orbán-família egyik gazdasági lufija

Vitézy Tamás milliárdosnak vélt Orbán-rokon horvátországi cége, az Adriatiq Holidays Group és azok luxus szállói mentek a levesbe. Vitézy ma már csak bérlő eddigi tulajdonában. 

Régen rebesgették, hogy nagy a baj

A Vitézy-cégcsoportot a magyar állam is átvilágíttatta négy évvel ezelőtt: a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. a PwC Magyarország Kft.-t bízta meg a munkával. Ugyanakkor a PwC vizsgálatának eredményéről azóta sem jelent meg hír. A cégcsoport tartozását akkor 15 milliárd forintra taksálták. Írja a Napi.hu

Nem akármilyen portfólióról beszélünk, hiszen ennek egyik ékkövében, a Hotel Zorában  ünnepelték pár évvel ezelőtt Gorbacsov születésnapját is. A bebukott cég kintlevőségeit a budapesti Indotek-csoport vette meg, így szabadult az Orbán-rokon az adósságaitól és egyre behajthatatlanabbnak látszó kintlévőségeitől.

A követelések a Napi.hu értesülése szerint együttesen mintegy 100 millió eurót (nagyjából 32,4 milliárd forintot) képviselnek – azonban az adásvétel nagyságrendjéről és a tranzakció részleteiről az érintettek nem adtak információt.

A csomag a sokcsillagos hoteleken kívül három gyönyörű dalmáciai kikötőt is tartalmaz. A mintegy 1500 szobát kitevő szálláshelyeket továbbra is Vitázyék működtetik, ám most már bérlői minőségben. A visszabérlési szerződés azonban csak két évre biztosít bármit is Vitézyéknek, alighanem utána jön az igazi fekete leves.

Vitézy Tamás csillaga 2014-ben kezdett leáldozni, addig minden évben ott volt a 100 leggazdagabb magyar között, vagyonát az előző évben még 10.5 milliárd forintra becsülték, ma viszont már végrehajtás alatt állnak a vagyontárgyak is.

Úgy tűnik, a lejtőn valóban nincs megállás, bár ki tudja, mit talál ki még a “kedves rokon” megmentésére Orbán és csapata, akiről tudható, hogy kreativitása nem ismer határt, ha egy barát, pláne rokon bajban van.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük